Gazeteci Eren Demirtürk hakim karşısına çıkacak

02 Mayıs 2019 16:05
Televizyon muhabiri Eren Demirtürk hakim karşısına çıkacak

Kocaeli basınının sevilen isimlerinden Eren Demirtürk Kocaeli Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak. Demirtürk’ün başına talihsiz bir olay gelmişti. Demirtürk, şimdi aylar sonra bu olay yüzünden adalete hesap verecek. Demirtürk'ün duruşması 14 Mayıs tarihinde Kocaeli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Demirtürk'ü duruşma günü gazeteci meslektaşları da yalnız bırakmayacak.

POLİS MEMURUYLA TARTIŞMIŞTI

Eren Demirtürk'ün hakim karşısına çıkmasının sebebi ise polisle girdiği bir tartışma. İddialara göre olay bundan yaklaşık 5 ay önce yaşandı. Demirtürk, tramvayla yolculuk ettiği sırada 2 polis memuruyla tartışma yaşadı. Tartışmanın alevlenmesiyle birlikte olay kavgaya dönüştü. Yaşanan bu olayın ardından gözaltına alınan Demirtürk, ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. 

İFADE VERDİKTEN SONRA SERBEST KALDI

Demirtürk, götürüldüğü emniyet müdürlüğünde detaylı bir ifade verdi. Ayrıca darp raporu alan Demirtürk polis memurlarından şikayetçi oldu. Emniyette verdiği ifadenin ardından serbest bırakılan Demirtürk hakkında, "Görevli memura mukavemet" suçlamasıyla dava açıldı. Demirtürk, adalete güvendiğini ve yargının en doğru kararı vereceğine inandığını söyledi. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X