Gençtürk: Yazılandan ziyade yazılmayanlara takıldık

20 Nisan 2024 22:06
Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında faaliyet raporu ile ilgili konuşan CHP Meclis Üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, “Faaliyet raporunda yazılandan ziyade yazılmayanlara takıldık” dedi 

Yerel seçimlerin ardından  Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Tahir Büyükakın’ın başkanlığından toplanan meclis toplantısında CHP Meclis Üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, faaliyet raporu ile ilgili söz aldı.

“MIŞ GİBİ Mİ YAPILIYOR?”

Faaliyet raporu ile ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, “Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeyi devam edeceğiz. Biz faaliyet raporunu okuduğumuzda yazılandan ziyade yazılmayanlara takıldık. Halkın parası halka mı harcanıyor yoksa harcanıyormuş gibi mi yapılıyor belli değil. Çalışınca oluyor mu yoksa oluyormuş gibi yapılıyor. Kent depreme hazırlanıyor mu yoksa hazırlanıyormuş gibi mi yapılıyor. Büyükşehir Belediyesinin tasarruf ile ilgili kaygısı var mı? İhalelerin şeffaf yapılıp yapılmadığını raporda göremiyoruz.

 “TAHMİN ETTİM VE YANILMADIM”

Halkın yararlı çalışmaları desteklediğimizi belirterek, halkın önceliklerini göz ardı edip kulak tıkandığı, internet linkleri verilen bu raporu kabul etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Çok kaliteli basılmış, sert kapak, birinci sınıf kağıttan yapılmış bir faaliyet raporu. Bunun kapağını açmadan bu kitapçığın kimler tarafından basıldığını tahmin ettim ve yanılmadım.

“KİRALAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİNİ UMUT EDİYORUZ”

372 sayfalık bu raporu okuduğumda bitirmek zor olmadı. Çünkü çok fotoğraf vardı. Kapağı açtığımızda belediye mallarının envanterlerine ulaşıyoruz. Bunlar da ilk dikkatimizi araç kiralamaları çekiyor. Çok hesap yaptık. Satın almanın kiralamalardan daha yararlı olduğunu gördük. Belediye bütçesinin doğru kullanımı için kiralamaların önüne geçilmesini umut ediyoruz. Araç kiralama konuları ile ilgili gerekli mücadeleleri bu dönem de vereceğiz” dedi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X