Gergerlioğlu, Bakan Albayrak'a ekonomiyi sordu

03 Ağustos 2018 16:37
HDP Kocaeli Milletvekili İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ekonomideki gidişatla alakalı soru önergesi yöneltti

Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, ekonomideki kötü gidişi ve dar gelirliyi her geçen gün daha da çok zorlayan zamları Meclis gündemine taşıdı. Gergerlioğlu, "2016’da yüzde 8,5 seviyesinde olan enflasyonunun 2 yıl içinde neredeyse iki katına çıkması, Türkiye’de 'Enflasyon canavarı geri mi dönüyor?' endişesine yol açmıştır. Yürütmenin ekonomik sorunlara sorumluluktan uzak yaklaşımı ise eflasyonu daha da yükseltecek gibi görünmektedir. Enflasyon, ülkemizde derin bir yoksulluk yaşanmasına neden olan ve ekonomide ağır yaralar açan büyük bir sorundur" dedi. 

Gergerlioğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelttiği önergede, 

  1. Temmuz’da yıllık enflasyon % 15,85 iken Merkez Bankasının yıl sonu enflasyon hedefi olan % 13,4 ü yakalaması için hangi çalışmalar yapılacaktır? Yıl sonu enflasyonunun % 13,4 olabileceği bakanlığınız tarafından da teyit edilmekte midir?
  2. Döviz ve enflasyon beklentilerinin sürekli tutturulamıyor olmasının piyasalarda yarattığı güvensizliğin sorumluluğu kimlerdedir? Piyasaların güvenini yeniden sağlamak için hangi çalışmalar yapılacaktır?
  3. Dövizin yükselişinden dolayı alım gücü düşen yurttaşların mağduriyetlerini gidermek için hangi çalışmalar yapılmaktadır?
  4. Elektrik ve Doğalgaza zam yapılmasının sebepleri nelerdir? Yakın zamanda zam yapılması beklenen diğer tüketim kalemleri nelerdir?
  5. Sürekli zamlar geliyorken asgari ücretliyi, emekliyi ve çalışanları zamların altında ezdirmemek için acil maaş iyileştirmesi yapılacak mıdır?

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X