Goodyear, o talebini geri çekmek zorunda kaldı

10 Şubat 2020 14:03
Lastik-İş Sendikası, Goodyear ile bugün 4. kez masaya oturdu. Esnek ve ucuz işçilik isteyen, işçi maliyetlerini gündemde tutmak isteyen Goodyear’a karşı sendika kararlı duruşunu sürdürüyor. Bugünkü görüşmede Goodyear, istihdam büroları talebinde geri adım attı

Goodyear’ın uzun yıllardır 3 büyük lastik fabrikasının içinde bulunduğu Lastik Sektörü Grubundan çıkarak Lastik-İş Sendikası ile doğrudan masaya oturma kararı almasının ardından dördüncü toplu iş sözleşmesi görüşmesi bugün gerçekleştirildi. Tryp By Wyndham Otel’de gerçekleştirilen görüşme saat 10.30’da başladı.

DÖRDÜNCÜ KEZ

Bugün gerçekleştirilen görüşmelerde, her zaman olduğu gibi Lastik- İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetiminin yanı sıra Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci ile Goodyear yetkilileri hazır bulundu. Şube başkanları ve iş yeri temsilcilerinin de takip ettiği toplantıda; Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci'nin yanı sıra Endüstri İlişkileri Müdürü Sedat Demir, Hukuk ve Uyum Müdürü Seçkin Savaşer de hazır bulundu.

O TALEBİ GERİ ÇEKTİ

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası konuşan Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Daha önce bize sundukları “İstihdam Büroları” ile ilgili taleplerini geri çektiler. Bu madde bizim için çok önemliydi. Görüşmelerde daha önce de asla geri adım atmayacağımız konulardan bir tanesi olan esnek ve güvencesiz çalışma taleplerini bir kez daha yinelediler. Bu madde üzerinde çok duruyorlar. Talepleri tamamen esnek ve güvensiz bir çalışma ortamının oluşması. Ancak böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz.

KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Yeni işçi ücreti konusunda düşüncelerini söylediler. İşçinin ücretinin yarısını vermeyi talep ettiler. Bu esnek çalışma modeli ile alakalı ifadelerinin de yansımasıdır. Bunu da asla kabul etmek mümkün değil.

EVLENME VE DOĞUMA ENFLASYON

Evlenme ve doğum primlerinde enflasyon verdiler. Bu maddeyi de kabul etmedik. Daha önceki görüşmelerde enflasyon oranında bir artışı kabul etmeyeceğimizi kendilerine bildirmiştik.

PARASAL KONU GELMEDİ

Zor bir dönemden geçiyoruz. Geçmişte kazanılmış olan haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Goodyear özelinde bakarsak eğer sözleşme görüşmelerinde nezdinde üretimde çalışan işçiler için toplamda 32 madde geçti. Destekte çalışan arkadaşlarımız için 29 madde geçti. Bugünkü görüşmelerde 2 ek madde değerlendirildi. Bundan sonraki toplantılar daha uzun sürecek. Parasal konu ile alakalı olarak yine gelmediler. Yasal süreç Mart başında bitecek“ dedi. Lastik İş ve Goodyear arasında devam eden sözleşme görüşmelerinin bir sonraki tarihi ise 25 Şubat olarak belirlendi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X