Goodyear’da anlaşmaya varıldı

30 Haziran 2020 17:14
Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan 1500 işçiyi ilgilendiren kritik görüşme sonrası konuşan Lastik- İş Sendikası Başkanı Alaaddin Sarı, "Bugün Goodyear ile yaptığımız sözleşmemiz diğer lastik fabrikalarıyla aynı şartlar içerisinde bitmiştir" dedi

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan 1500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri koronavirüs sürecinde normalleşmeye geçilmesi ile birlikte tekrar start aldı. 21 Mart’ta toplu iş sözleşmelerinin salgın nedeniyle ertelenmesi ile Goodyear işvereni sendika ile masada bir araya gelemedi. Lastik Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden ayrılarak sendika ile tek başına masaya oturan Goodyear, 10 Ocak tarihinden bu yana ücret teklifi masaya getirmedi. Geçtiğimiz hafta yapılan  görüşmede de 2  madde üzerinde anlaşma sağlanmıştı.  Bugün Tryp By Wnydham Otel’ de gerçekleşen görüşmeye Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Sendika yönetimi ve Goodyear yetkilileri katıldı.  Görüşmenin sonunda anlaşma sağlanırken işçiler toplantının yapıldığı Tryp By Wnydham oteline gelerek sözleşmeyi kutladılar.

HAYIRLI OLSUN

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, "Toplu sözleşme sırasında yerel basına teşekkür ediyorum bizleri her zaman desteklediniz. Bugün Goodyear ile yaptığımız sözleşmemiz diğer lastik fabrikalılarıyla aynı şartlar içerisinde bitmiştir. Ayrı oturmamız ifade etmez gelin toplu sözleşmeyi beraber bitirelim demiştik. Bugün iyi bir hava oluştu ve bütün işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Önümüzde bir sürü sorunlarımız var. Önümüzde kıdem tazminatı durumu söz konusu. Bu sözleşme bizim için önemliydi ve bitmesi hepimizin adına iyi oldu. Daha önceki toplu sözleşmeler nasılsa bu sözleşmede aynı oldu.“İlk altı ay yüzde 7, ikinci altı ay enflasyon, üçüncü altı ay yine enflasyon oranında zam alınacak, dördüncü altı ay enflasyon artı bir puan zam alınacak. Ayrıca 2021 başında işçiye 8 bin lira verilecek. Bunun 5 bin lirası borç, 3 bin lirası hibe olacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X