Güney, Cedit'teki çalışmaları inceledi

22 Şubat 2022 09:56
AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, 496 binanın yıkılarak şehrin göbeğinde koca bir boşluk oluşturan Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanını inceledi. İzmit’in tepelerinden birinin tarihi bir dönüşüm yaşadığına dikkat çeken Güney, “AK Parti yine yapılamaz denileni yapıyor” dedi

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Cedit Mahallesi’nde devam eden tarihi kentsel dönüşüm projesini yerinde inceledi. Geçtiğimiz günlerde hak sahiplerini evlerinde ziyaret ederek proje hakkındaki görüşlerini alan Güney, önceki gün ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve mahalle yönetimiyle birlikte proje alanına gitti. İç içe geçmiş, düzgün yolu olmayan, yıpranmış binaların tek tek yıkılarak koca bir boşluk oluşan alanı dolaştı.

BİN 105 YENİ KONUT İNŞA EDİLECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 120 bin m2 alan üzerinde devam eden projede toplam 496 konut yıkıldı. Kocaeli Devlet Hastanesi önünden Topçular Mahallesi’ne kadar olan tepede artık çarpık konutlar değil, bomboş bir arazi göze çarpıyor. İzmit’te ilk kez şahit olunan böylesine büyük bir dönüşümün yine AK Parti döneminde gerçekleştiğine dikkat çeken Güney, “Bu alanda şimdi bin 105 yeni, yolu ve yaşam alanlarıyla örnek konutlar yükselecek” dedi.

YAPILMAZ DENİLEN YAPILIYOR

Kısa süre öncesine kadar böyle bir projenin hayata geçeceğine inanmanın bile güç olduğunu belirten Güney, “Bu projenin gerçelşeceğine önce tüm yüreğimizle inandık. Geçen dönem hak sahipleriyle anlaşmalar yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz projeyi devraldığı günden bu yana hiç zaman kaybetmeden çalışmalara başlayarak verdiği sözü yerine getiriyor. Bu proje İzmit’in tarihini değiştirecek bir proje olduğu için çok heyecanlıyız. AK Parti yine yapılamaz denileni yapıyor” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X