Güney: Fethiye Caddesi’nde 759 gün oldu

26 Şubat 2022 12:37
İzmit Belediyesi’nin Fethiye Caddesi yenileme çalışmasıyla ilgili çalışma başlatacağını açıklamasının üzerinden 759 gün geçti. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, bu kadar uzun zamana rağmen caddenin hala ortadan ikiye kazılmış halde olduğunu belirterek, “Esnafımız gece çalışması için Valilikten izin istiyor. Ama belediye yönetimi o kadar ağır ve sorunlardan uzak ki, resmi başvuruyu bile yaptıklarını zannetmiyoruz” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 28 Ocak 2020’de, diğer bir ifadeyle 2 yıl önce Fethiye Caddesi’nde yenileme çalışması yapacaklarını duyurdu. Ancak çalışmanın başlaması aylar sürdü. İlk kazma geçen Kasım ayında vurulabildi. Başladıktan sonra da yavaş ilerleyen çalışma nedeniyle bölge esnafı dertli. Her tarafı kazılmış halde bırakılan çalışmanın bitmesi için ekiplerin gece de mesai yapması isteniyor. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, normal şartlarda 759 günde bu çalışmanın bitmesi gerektiğini belirtti.

RESMİ BAŞVURU YAPTILAR MI?

Üstelik koca pandemi döneminde uzun süre sokağa çıkma yasakları yaşandığını ama bu dönemin de iyi değerlendirilemediğini ifade eden Güney, “İzmit Belediyesi, Fethiye Caddesi’nde yenileme çalışmasına başlayacağını 2 yıl önce duyurmuştu. Diğer bir ifadeyle aradan tam 759 gün geçti. Bu uzun zaman dilimi maalesef iyi değerlendirlemedi. Koca cadde karnı yarık gibi ortası kazılmış halde duruyor. Bölge esnafımız işin bitmesi için gece mesaisi de talep ediyor. Ama baştan beri çok yavaş davranan İzmit Belediyesi’nin bu konuda resmi başvurusu olduğunu sanmıyorum” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X