Hereke, yarı açık cezaevine döndü!

24 Ekim 2018 12:28
Hereke tren istasyonunun tel örgülerle çevrilmesine vatandaş ve esnaf büyük tepki gösterdi. İstasyon yetkilileri ile tartışan belde halkı ve esnafı bu uygulamanın derhal ortadan kaldırılması için harekete geçti

Hereke tren istasyonunun etrafına tel örgü çekildi. Bu uygulamaya vatandaş büyük tepki gösterdi. Hereke şehir merkezi uzun zamandır neredeyse her bölgesi tel örgülerle çevrili adeta açık bir cezaevini andıran bir duruma geldi. Cumartesi pazar alanının hemen yanı başında bulunan aynı zamanda da şehir merkezini sahil yoluna bağlayan alt geçidin önünü de kapatan tel örgüler ilk günden belde halkının tepkisine yol açtı. Pazarcı esnafının araç park etmesinin önüne geçmek amacıyla yapıldığı söylenen bu tuhaf uygulamayla yaya trafiğini de kapatmış durumda. Dün istasyon yetkilileri ile tartışan belde halkı ve esnafı bu uygulamanın derhal ortadan kaldırılması için harekete geçti.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Emniyet yetkililerine durumu anlatan halk emniyetin böyle bir uygulamaya dair bize bir emir gelmediği cevabını aldı. Körfez Belediyesi ve Körfez Kaymakamı'ndan da çözüm alamayan belde halkı çareyi valiliğe çıkmakta buldu. Dün valilik yetkilileri ile yapılan görüşme sonrasında sorunun çözüleceğine dair söz alan Hereke halkı öfkeli ve çaresiz bir şekilde çözüm bekliyor. Hereke’de yaşam alanının daralmasından dert yanan belde halkı ile TCDD yetkilileri arasında çıkan tartışma sonrasında halk, konunun takipçisi olacağını ve bu işin peşini bırakmayacağını dile getirdi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X