Hürriyet, arazi üzerinden algı yaratan AKP'lileri anlattı

05 Mayıs 2023 16:05
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT’li işçilerin tazminatları için ürettikleri formülün, AKP’li meclis üyelerince bilinçli olarak çarpıtıldığını belirterek, “Sosyal tesis yapmak için yetki istediğimiz araziyi engellediler. Peki EYT’li işçilerimizin tazminatları için bu araziyi kullanalım dedik. ‘Sosyal tesis yapacaklardı, şimdi orayı satıyorlar’ gibi vatandaş üzerinden algı yapıyorlar.” dedi
 “Satılmasını istediğimiz arazi ile ilgili de açıklama yapmak istiyorum” diyen Başkan Hürriyet, “Çünkü bunun üzerinden de algı yapılıyor. Bizim satımını istediğimiz arazi, sosyal tesis yapmak istediğimiz Gölcük yolu üzerinde bir arazi. Bu sosyal tesisi bir ana proje çalışmıştık. Onun da sunumunu yapmıştık. Bunun maliyeti bizim ekonomik kaynağımızın planının içinde yoktu. Bu yatırım maliyeti olmadığı için de başka bir arazinin satımını istemiştik. Meclis başka bir arazinin bu sosyal tesisi yapmak üzere satış yetkisini bize vermemişti. Dolayısıyla o sosyal tesisi yapmak üzere bize kaynak yaratılmasına izin verilmediği için orası atıl kaldı. Şu anda sosyal tesis de yapamadığımıza göre en azından sonradan gündeme gelen EYT’li işçilerimizin tazminatları için bu arazinin satımını talep ediyoruz. ‘Sosyal tesis yapacaklardı, şimdi orayı satıyorlar’ gibi vatandaş üzerinden algı yapıyorlar. 
 
“135 ARAÇ KAZANDIRDIK”
 
Ayrıca araçlarla ilgili kredi ihtiyacımız aynen devam ediyor. Bununla ilgili de 5 ayın üzerinde bir zaman geçti. Aralık ayında yazı yazmamıza rağmen kredi ihtiyacımız devam ediyor. 59 araç almak üzere 46 milyonluk kredi için 7,5 milyonunu İller Bankasından, 38 milyonunu özel bankadan kullanmıştık ve araçları satın almıştık. Daha önce 71 araç satın almıştık. O arada öz kaynaklarımızla ve sattığımız bazı arazilerle birlikte hibelerle de 15 adet de ekstra araç almıştık. Toplamda 135 araç kazandırdık. 
 
“BELEDİYE MAL SAHİBİ OLSUN”
 
Fakat daha satın alınması gereken iş makinası ve kamyonlar var. Dolayısıyla bu kredileri kullanamadığımız takdirde kullanmadığımız, işimize yaramayan arazileri satarak bu yüklü kiralama masraflarından kurtulmak istiyoruz. Ayrıca belediyenin de mal sahibi olması için çabalıyoruz.  Zorlu ekonomik koşullara rağmen şikayet etmeden samimi bir çabayla mücadele ediyoruz. Sürekli kimseyi mağdur etmeden alternatif çözümler üretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X