Hürriyet, iftiraya olay yerinden cevap verdi: Ya özür dile, ya istifa et!

08 Aralık 2019 13:44
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ülke gündemini meşgul eden cami ardiyesi ile ilgili açıklama yaptı. AK Parti Meclis Üyesi Şener İnce’ye seslenen Hürriyet, "Ya özür dile ya istifa et. Kendimi geçtim bu halka bu köye bir özür borcu var” şeklinde konuştu

Fethiye Mahallesi’ndeki cami ardiyesine ayakkabıyla girdiği için linç edilen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e mahalle halkı sahip çıktı. Mahallede bir açıklama yapan Hürriyet’e mahalle halkı da eşlik etti. Ardından ardiyeye ayakkabılarla giren Hürriyet ve beraberindekiler, AK Partili Meclis Üyesi Şener İnce’yi özür dilemeye davet etti.

AKIN ETTİLER

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, CHP İl Başkan Yardımcısı Harun Yıldızlı, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, belediye meclis üyeleri, Fethiye Mahallesi Muhtarı İsa Altıntaş, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı ve Veliahmet Mahalle Muhtarı Kadir Kızıl, Şirintepe Mahalle Muhtarı Nilgün Düzen, Alikahya Fatih Mahallesi Muhtarı Yunus Arıcan, Alikahya Atatürk Mahallesi Muhtarı Özgür Sarıca, Kulmahmut Mahalle Muhtarı Turgay Oruç, Bekirdere Mahalle Muhtarı Cihat Önen, Ulupınar Köyü Derneği Başkanı Salih Akmeşe, mahalle sakinleri eşlik etti.

‘HALKIMIZI RENCİDE ETMİŞTİR’

Fethiye Camii önünde açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Ne yazık ki bize köy halkımıza köy muhtarlarımıza iftira atıldı. Dediler ki camiye ayakkabı ile girdiler. Öncelikle inanamadık. Nasıl oldu da araştırmadan ne olduğuna bakmadan böyle bir iftara attılar. Tabi ki iftiraya boyun eğecek sessiz kalacak değiliz. Hepimiz milletimizin oylarıyla seçilmiş insanlarız. Öncelikli borcumu tabi ki dürüst olmak, merhametli, vicdanlı olmak. Bunların hepsi var olduğunda asıl o zaman imanda bahsedilebilir. Geçmişte hocalık yapmış birisinin fütursuzca, düşünmeden köy halkını rencide edecek şekilde bu kadar insana iftara atması İzmitimizi ve masum insanlarımızı ciddi derecede rencide etmiştir” dedi.

‘ÇAMUR VE ÇERÇÖPTÜ’

Köy heyetinin kendisini daha önce ziyaret ettiğini hatırlatan Hürriyet, “Başkanım biz yıllardır ayrımcılık yaptılar dedi. Yıllardır cenazelerimizi çıkarırken çamur içinde çıkarıyoruz. Caminin etrafına el atmanızı istiyoruz dediler. Ben de hiç ikiletmeden isteklerine cevap verdim. Çünkü önceliğimiz önce hizmet alamayan yerlerdir dedik. Ne kadar borç içinde olsak da vatandaşlarımızın beklentisini karşılamaya başladık. Burası çamurdu çerçöptü. Belediye başkanlarımız çevre düzenlemesini, peyzajyalarını, tuvaletleri, şadırvanı yapmak için harekete geçtiler. Eksikliklerimizi tespit ettik. Köy halkı başkanım sizi burada görmek istiyoruz dedi ve buraya geldik” dedi.

‘AK PARTİ HALKTAN KOPTU’

“Caminin içine girerken edebimize, adabımıza uyduk” diyen Başkan Hürriyet, “Hepimiz ayakkabılarımızı çıkartarak içeriye girdik. Orada da kapının önünde sordum dedim ki burada ibadet yapıyor musunuz? 4 muhtarımız da hayır burada ibadet yapılmıyor dediler. İnancı yüksek olan bu konuda çok hassasiyeti olan biriyim. Yıllardır buranın ardiye olarak kullanıldığını söylediler. Ama ne yazık ki bu gerçekleri çarpıttılar. AK Parti halktan o kadar koptu halkı o kadar ayrıştırdı ki bunları bile bilmiyor. Demek ki burayı uzun yıllardır ziyarete gelmemiş. Buralardan bihaber. Bunun nedenini anlatıyoruz. Ciddi bir hezeyan var İzmit’i kaybetmeyi hala hazmedemediler” diye konuştu.

‘YA ÖZÜR DİLE YA İSTİFA ET’

Sözlerini sürdüren Hürriyet, “7 aylık kısa bir süreye rağmen ciddi anlamda vatandaşlarımızın isteklerini hiç geri evirmedik. Aynı zamanda belediye gelirlerini düşürme pahasına vatandaşın hizmetine sunulan şeylerde indirim yapmaya başladık. Camilere el atınca tahammül sınırları zorlandı. Bizimle mücadele edemeyince kirli siyasete bulaştılar sizi temiz, cesur, ahlaklı siyasete davet ediyorum. Haydi ben alıştım iftiralarınıza bu halkımızı ülke genelinde rencide etmeye hakkınız yok. Muhtarımızın muhtarlık binası bile yok. Buradan AK Parti Meclis Üyesi Şener İnce’ye sesleniyorum: Ya özür dile ya istifa et. Kendimi geçtim bu halka bu köye bir özür borcu var” şeklinde konuştu.

‘KÖYÜN YOLUNU BULAMAZLAR’

AK Partilileri de açıklamaya davet ettiğini hatırlatan Hürriyet, “Hani onlar nerede. Köyün yolunu bulamazlar. Cesaretleri de yok Keşke benim kadar cesur siyaset yapabilseler. Şamil Tayyar bile bu konuyla ilgili mesaj yazıp sildi niye siliyorsun kardeşim devam et yazmaya. İnsanları rencide etmeye utanmıyor musun? Hadi Şamil Tayyar bekliyorum seni. Saraydaki danışman mıdır nedir bilmiyorum hepsi sildi niye siliyorsunuz. Buyurun gelin, biz buradayız. Seçim döneminde de bunu yaptılar. Sırf karalamak için bu tür şeylere başvurdular. Biz edebimizle adabımızla olumlu kişiliğimizi siyasetimizi '

ADIM FATMAYSA ÖZÜR DİLEYECEKLER’

Ekonomik sıkıntılardan da bahseden Hürriyet, “İnsanların geçim sıkıntısı var. İntihar ediyorlar. Gençler işsizlikle boğuşuyor. 10 Bin tane CW birikti belediyede. Bunların hepsi bu kentin evladı. İnsanlar ne iş olsa yaparım diyor. Bunlar için enerji harcamak yerine 2 gündür uğraştığımız şeye bakın.  Önce özür dileyecekler benim de adım Fatmaysa abu özrü onlara mecliste dileteceğim. Yarın saat 10:00’da Şener İnce hakkında ve bu paylaşımları yapan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Camilerde Fetullah Gülen’e doğum günü kutlaması yapanlardan öğrenecek hiçbir şeyimiz yok. Halktan o kadar çok destek geldi ki bu fotoğrafları bana onlar gönderdi. Yıllarca gençler burada toplantı yapmışlar ve ayakkabılarıyla girmişler” dedi.

‘YAZIKLAR OLSUN’

Fethiye Mahallesi Muhtarı İsa Altıntaş ise “Beni başkanımı köy halkımız zor durumda bıraktılar. Ustaların kaldığı yerdir burası. Bir köy halkına bu kadar hakaret olmaz. Canla başla çalışıp camiyi düzene soktuk. Hepimiz gurur duyduk. Burnumuzdan getirdiler. Bir de üzerine iftira attılar. Gelseydin bu gün sen de meclis üyesisin. Beni niye aramadın sorsaydın keşke. Caminin bitirilmemesini ardiyeye ayakkabı ile girme konusu kadar konuşmadılar. Bu iftiraları kabul etmiyoruz. Yazıklar olsun. Biz camiye de ahıra da nasıl girilir biliyoruz. Bir de Şener İnce paylaşımı yaptıktan sonra beni arayıp ‘Orası neresiydi’ diyor. Bilmediğin şey hakkında neden konuşuyorsun” dedi. Mahalle sakinlerinden bir genç ise “Yağmur kar yaptığında bizler burada oturuyoruz. Tadilat olunca da ustalar kalıyor” diyerek Başkan Hürriyet’e destek verdi.

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Olay yerinde açıklamalarını yapan Hürriyet, atılan iftiralara dayanamayarak basın açıklamasının ardından gözyaşlarını tutamadı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X