Hürriyet: Kanser raporu bir an önce açıklanmalı

19 Nisan 2018 14:07
CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet mecliste yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı’nın kanser araştırma sonuçlarını açıklamasını istedi

CHP Kocaeli Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Fatma Kaplan Hürriyet, SaÄŸlık Bakanlığı’nın 2011-2016 yılları arasında yaptığı ve aralarında Dilovası ilçesinin de bulunduÄŸu henüz açıklamadığı kanser araÅŸtırmasını açıklaması gerektiÄŸini dile getirdi.

DÄ°LOVASI-ANTALYA-ERGENE

Mecliste konuÅŸan CHP Milletvekili Hürriyet mecliste kanser araÅŸtırma önergelerinin görüÅŸüleceÄŸine de dikkat çekerek, “Meclis gündemimize baktığımızda kanser hastalığı Ä°le Ä°lgili Meclis AraÅŸtırma Önergelerinin olduÄŸunu görüyoruz. Çağımızın en büyük dertlerinden biri olan ve kendi ellerimizle besleyip büyüttüÄŸümüz kanser belasına karşı daha fazla olumlu adımlara ihtiyacımız var. Ancak ne var ki, SaÄŸlık Bakanlığı, 2011-2016 yılları arasında kanserden ölümlerin dünya ortalamasının üstünde olduÄŸu Antalya, Ergene ve Dilovası’nda geniÅŸ çaplı bir araÅŸtırma yaptı” dedi.

GÖZ GÖRE GÖRE KANSERE TESLÄ°M EDÄ°LÄ°YORUZ

Söz konusu raporun sonuçlarının açıklanmadığına dikkat çeken Hürriyet, “Kanser vakalarında çevre kirliliÄŸinin rolüne ışık tutan çalışmanın sonuçları tamamıyla kamuoyuna açıklanmadı. Bakanlığın halktan gizlediÄŸi çalışmada insan saÄŸlığını tehdit eden pestisitin taze fasulye, biber, çilek, erik ve elmada maksimum kalıntı limitlerini çok aÅŸtığı ortaya çıktı.  Yani göz göre göre kansere teslim ediliyoruz. Söz konusu raporun tamamını kamuoyuna açıklaması ve gereken tedbirlerin bir an önce ivedilikle alınması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X