Hürriyet’e vicdansız saldırı. Cami dedikleri yer ardiye çıktı!

07 Aralık 2019 11:49
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik “Camiye ahıra girer gibi girdi” söylemi yalan çıktı. AK Partili meclis üyesi Şener İnce’nin iddiasını yalanlayan köy muhtarı İsa Altıntaş, “Burasını ardiye olarak kullanıyorduk. Başkanımızdan burayı köy misafirhanesi yapması için talepte bulunduk” dedi.

İzmit Fethiye Köyü’nde, yıllar önce mescit olarak kullanılan, daha sonra seçim dönemlerinde, seçim sandıkları konularak vatandaşların oy kullandığı mekan, artık köy evi olarak değerlendirilecek. Yakın bir zaman Fethiye Köyü’nü ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de, köy muhtarı İsa Altıntaş ve köylülerin daveti üzerine bu binaya girerek inceleme yaptı. Köy ahalisinin isteği üzerine bu mekanın köy evi olarak kullanılacağı öğrenildi. Diğer yandan binada inceleme yaparken çekilen fotoğraf ise, AK Partili meclis üyesi Şeher İnce’nin sosyal medya paylaşımı nedeniyle “Hürriyet ahıra girer gibi” camiye girdi diyerek haberleştirildi.

CAMİ DEĞİL ARDİYEYMİŞ

Haberlerin çıkması sonrası hem köy muhtarı İsa Altıntaş, hem de bazı köylüler olaya büyük tepki gösterdi. Köy muhtarı İsa Altıntaş, bu yerin ardiye olarak kullanıldığını, Başkan Hürriyet’ten ise buranın restore edilerek köy misafirhanesi olarak değerlendirilmesini talep ettiklerini söyledi. Muhtar Altıntaş’ın açıklaması şöyle: ‘’ Saygı değer Facebook kullanıcılarım değerli İzmit halkı bu çıkan camiyle ilgili haberler asılsızdır fotoğrafta görülen yer camimiz değil cami köyümüzün imam evinin altı daha önce mescid olarak kullanmıstık camimiz yaplınca burayı ardiye olarak kullanmaktayız bizler dinimize İslamiyetimize devletimize sahip çıkan bir milletiz tamamen olaylar çarptırılmıstır başkanımız Fatma hanımıda yeni yapılan camimizi göstererek bu eski yerinde güzel restore edilmesini ve köy halkına misafirhane olarak kullanılması gösterilmiştir özelikle burası serada çalışan gönüllü ve gariban işçilerin kaldığı yerdir caminin içerisi değildir ayrıyetten camimiz 5 metre yan taraftadır saygılarımı sunarım.’’ Bazı köylüler ise cami diye iddia edilen yerde seçim dönemi çektirdikleri fotoğrafları paylaşarak, “Cami de seçim mi olur. Başkanımıza büyük haksızlık yapılıyor” açıklaması yaptı.



YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X