Hürriyet’ten yol malzemesi sitemi: 9 aydır bekliyoruz!

22 Nisan 2021 00:11
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’te bozuk köy yollarının düzenlenmesi için gerekli gerekli malzemeyi temin edememekten şikayetçi oldu

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’te bozuk köy yollarının düzenlenmesi için gerekli gerekli malzemeyi temin edemedikleri için hem Kocaeli Valiliği’ne hem de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne sitem etti. Stabilize malzeme için geçtiğimiz yıl Ağustos ayından bu yana beklemede olduklarını belirten Başkan Hürriyet şunları söyledi: ‘’İzmit'imizin köylerinde yaşayan çiftçilerimizin ve muhtarlarımızın bir süredir bozuk olan köy ve tarla yollarının düzenlenmesi taleplerini almaktayız.

STABİLİZE MALZEME TEMİNİ İÇİN VALİLİKLE GÖRÜŞÜLDÜ

Bu talepleri ivedilikle yerine getirilebilmek amacıyla, bozuk yolların düzenlenmesinde kullanılan stabilize malzemenin, bir inşaat firmasınca terk edilen taş ocağından temini ve ruhsatının da belediyemize devredilmesi için Ağustos ayında Kocaeli Valiliğine başvurusu yapılmıştır. Ayrıca, bu konuyla ilgili Kocaeli Valimiz sayın Seddar Yavuz ile iki kez yüz yüze görüşme gerçekleştirilmiştir.

TALEP ONAYLANIRSA MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

Ruhsat talebimiz olan ilgili alan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine izin verilen yerin hemen bitişiğinde bulunmaktadır. Ruhsatın tarafımıza verilmesi ve stabilize malzeme talebinin karşılanması halinde, köy yollarındaki yaşanan mağduriyetler hızlıca giderilecektir.

BÜYÜKŞEHİR'E DE 3 KEZ BAŞVURULDU

Ayrıca söz konusu izin Valilik'ten alınana kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Sepetçi veya Sarı Hocalar'daki taş ocağından belediyemize de stabilize malzeme temin edilmesi talebi üç kez yazılı olarak Büyükşehir'e yapılmış olup, olumlu dönüş yapılması halinde halkımızın talepleri karşılanacaktır.

AĞUSTOS AYINDAN BU YANA BEKLEMEDEYİZ

Stabilize malzeme konusundaki taleplerimizin onaylanmasını Ağustos ayından bu yana beklediğimizi belirtir, vatandaşlarımızın bilgisine sunarız.’’

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X