Hüseyin Baş: Diyanet’in başına Alevi birini getireceğim

31 Ekim 2021 17:44
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kocaeli İl Başkanlığı’nın gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Biz iktidara gelirsek söz veriyorum Diyanet’in başına Alevi birini getireceğim” dedi

Haydar Baş sonrası yeni genel başkan Hüseyin Baş ile yola devam eden Bağımsız Türkiye Partisi, Kocaeli'de 8’inci Olağan Genel Kurulu’nu BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

YOĞUN KATILIM

Kongreye Genel Başkan Yardımcıları Harun Kayacı, Sabri Terzi, Ruhi Sarı, Ender Karabulut, Emre Polat, Seçil Mumcuoğlu, Emre Vona, İbrahim Berk, Zeki Garaçoğlu, Ahmet Hamdi Kepekçi, İbrahim Yıldız, Ali Garaçoğlu, Lütfullah Önder, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız, CHP İzmit ilçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı ve Yardımcıları Gizem Arslan, Sabriye Çalışkan, İKM Başkanı Murat Öztürk, Gelecek Partisi Yöneticileri Kağan Demirci ve Yunus Küçükpolat, DEVA Partisi İl Başkan Yardımcısı Alptekin Cevherli, İzmit Belediyesi STK ve Esnaf Masası Koordinatörü Cem Serhat Dayanç ve Nurullah Özer, ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, KOTO Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı ve partililer katıldı.

“TÜRK OLMAMIZ LAZIM”

Kongrede konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın konuşması şöyle: “Türk milleti üzerinden oynanan bir oyun var. Bu oyun Türk Milleti Türklük ve Müslümanlık çatısı altında birleşmesin ki onları yok edelim oyunu. Türk milleti her zaman İslam’ın ve Türklüğün koruyucusu olmuş, aynı zamanda sömürünün karşısında olmuş bir millet. Görüyoruz ki son 20 yılımızda işte bu Türklük politikamızın uzağına itilmek istenen bir politika ile karşı karşıyayız. Geçmişimize sarılıp Türk olmamız lazım.

“BU SİYASET BİN YIL ÖTEDEN GELİYOR”

Tam bu noktada 29 Ekim’in yıl dönümü Cuma gününe denk geldi. Diyanet İşlerimizin Cuma Hutbesinde Atatürk’ten bahsedilmediği bir dönem. Sen Diyanet İşleri Başkanı mısın hıyanet işleri başkanı mısın? Atatürk’le ne dertleri var. Bunlara Müslüman desek Atatürk bunlardan daha Müslüman. Vatanperver desen Atatürk daha vatanperver. Bunları ne yapacağız. Eğer vatan düşmanlarını tanımak istiyorsanız vatan düşmanlarının panzehiri burada. Daha önce söyledim. Diyanet işleri başkanını Alevi yapalım dedim. Bu siyaset bin yıl öteden geliyor. Bunlar Cemevlerini ibadethane sayalım mı diye tartışılırken bunu dedim.

DİN AYNI HUTBELER DEĞİŞİYOR

Bir çözüm bulacağız. Siz Atatürk’ün günü kurtarmak için bir iş yaptığını gördünüz mü? Atatürk’ün yaptığı hamleleri hayata geçirirsek bugünkü sorunları ilelebet çözeriz. Atatürk 1 yılda 52 tane hutbe yazdırdığını görüyoruz. Yeni diyanet işleri başkanına diyeceğiz ki senin hutbelerin Atatürk’ün yazdığı hutbenin dışına çıkamaz. Bunu inkar edemezler çünkü din değişmez. Bin 400 yıldır din aynı ama hutbeler değişiyor. Biz iktidara gelirsek söz veriyorum Diyanet’in başına Alevi birini getireceğim. Bir zekat çıkışı yaptım. Bunlar zekatlarını açıklasın dedim. Bir arkadaşım dedi ki yıllardır hiçbir muhalefet bunu söylemedi dedi. Dedim ki muhalefetin de bu konu hakkında bilgisi yok ki. Asgari ücreti 10 bin yapacağız diyorum gülüyorlar. Bunların zekatı ile asgari ücret zaten 10 bin olur.

SEN MUTLU OL YETER

Cumhurbaşkanının maaşı 100 bin olmuş. Ben diyorum ki Cumhurbaşkanının maaşı 1 milyon olsun. Sen mutlu ol yeter. Dünyadaki en büyük petrol rezervlerinin üzerinde otuyoruz. Kimse bundan bahsetmiyor. Eğer biz petrolümüzü işletirsek biz dünyayı sallayacağız bunu biliyorlar. Iraklı, Suriyeli sallayamıyor. Bizim petrol zengini olmamız bu küresel güçler için büyük tehlike. Dünyadaki en büyük altın rezervlerine sahip bu ülke bu madenleri kullanalım ve kainatta lider ülke olalım. Sonra Cumhurbaşkanı’na 1 milyon hatta 10 milyon veririz. Mutlu olsunlar yeter başka hiçbir şeye karışmasınlar.

“KERAMET KAYINPEDERDE”

Geçenlerde sayın damadın babasının anması var. Allah rahmet eylesin. Sayın Ali Koç bir konuşma yapıyor. Diyor ki Ben Özdemir Bey ile ilk defa 12 sene önce tanıştım. O zaman benim eniştem gidin tanışın dedi. Gittim tanıştım o zaman küçücük bir atölye. Onlarla iş yapmadım. Sonra ülke için büyük bir hal aldı. Keramet onda bunda değil keramet kayınpederde. Ülkenin geldiği durum bu. Teknofest diyorlar Drone tanıtıyorlar. Aynısını devletin kurumları da yaptı. Aynısını devlet yaptı ama devlet kendi kurumundan değil onlardan satın aldı.

ÖSO’NUN HAMİLİĞİNİ YAPMAK İÇİN

Geçenlerde mecliste geçen bir tezkereye evet dedik. Daha önce hiçbir tezkerede olmayan bir madde var. Diyor ki aynı amaçla başka bir ülkenin askeri gelip Türkiye Cumhuriyetine yerleşebiliyor. Eskiden üst açılıyordu şimdi üste bile gerek yok. Bu tezkerede hiç mi bu maddeye bakmadınız. Hani benim adalet peşindeki vekillerim. Hani benim ülkücü vekillerim, hanı benim iyi vekillerim. Biz orada ÖSO’nun hamiliğini yapmak için oradayız. Benim devletim orada benim askerlerimi din kardeşi adı altında insanların önüne siper ediyorsun. Terör koridorunun önüne geçmeye çalışıyorsun. Yap o zaman yardımı ÖSO’ya onlar oluştursun.

ASGARİ ÜCRETİ İNSANİ SEVİYEYE GETİRECEĞİZ

20 yıldan beri bu ülkenin hayrına hiçbir şey yapamadılar. Şimdi de tutmuşlar 5 tane marketi2 nokta 7 milyar ceza kesmişler. Madem pahalı mal satıyorlar diye ceza kestiniz para bize gelsin. Bu market bu kadar para ödedikten sonra bu parayı kimden çıkaracak. Bunu başkası hayata geçiremez. Vatan hainlerinin panzehirini ortaya koyduk ekonominin panzehiri de burada. Kocaeli Sanayi’nin başkenti. Geçenlerde hükümetin sözcüsü diyor ki asgari ücreti insani seviyeye getireceğiz. Bu asgari ücreti bu seviyeye getirip insani diyen de sizlerdiniz. Açlık sınırının 10 bin olduğu bir ülkede asgari ücretin en az 10 bin olması gerekiyor.

BENİM AKLIM ALMIYOR

Diyoruz ki ÖTV’yi kaldıracağız. Vatandaşımızdan bu ÖTV’yi almayınca fiyatlar otomatik aşağıya iniyor. 100 bin liralık arabaya 300 bin lira ödüyoruz. Şu ülkeyi şu salondan herhangi biri yönetsin bunların yaptığını yapamaz. Benim aklım almıyor. Yaptıklarını hiçbir mantığı yok. Bağımsız Türkiye Partisi bu sorunların üstesinden gelebilecek tek partidir. Hanımlara da maaş bağlayacağız. Bugün evimize bir temizlikçi tutsak en az 4 bin lira maaş veririz. Ev hanımları bundan daha fazlasını yapıyor ama tek kuruş almıyor.

ALLAH’IN İŞİNE KARIŞIYORLAR

Üniversitenin olduğu şehirlerde ekonomi gelişir. Öğrenciler şehre para getirir. Dolayısı ile şehrin ekonomisi gelişir. Biz diyoruz ki ev hanımlarına maaş vereceğiz. Asgari ücreti 10 bin yapacağız. İşverenler korkmasın bunu devlet ödeyecek. Biz bu şekilde halkımızı zenginleştireceğiz. Biz devlet olarak bunu vermek zorundayız. Hüseyin Baş Türkiye Cumhuriyet siyasetine farklı bir bakış açısı getiriyor. Adam Üniversitelerin sorununu çözeceğim diyor en son 1970’te üniversite okumuş. Geçenlerde bir haber okudum zübbeli Ahmet, pardon dilim sürçtü Cübbeli Ahmet Hoca demiş ki 40 yaşındakinin adına Allah Peygamberlik vermiyor biz yönetim mi vereceğiz. Şimdi de Allah’ın işine karışıyorlar. Bunlar dinin zerresini biliyorsa ben siyaseti bırakacağım. Hazreti Yahya bebekken vahiy almış Kuran’da yazılıyor. Allah’u teala aslında 40 yaşındakinin üstünü tercih etmemiş o cübbeliyi hiç tercih etmez.”

 

SEFA GARDİYANOĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X