İşte Kocaeli’nin A Takımı

09 Haziran 2021 12:57
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kısal kesimlere hızlı, etkin hizmet sağlamak için alanında uzman ve tecrübeli kişilerden ve tam teşekküllü ekipmandan oluşan A Takımını tanıttı

Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde hizmetlerin daha etkin ve hızlı sağlanabilmesi amacıyla mahallelerde hizmet vermek üzere “Büyükşehir Acil Tamir Takımı- A Takımı” ekibi kurdu. Alanında uzman ve tecrübeli 50 kişiden ve tam teşekküllü 28 araç, iş makinesi ile 6 ekipmandan oluşan A Takımı fuarı içi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı önünde gerçekleştirilen programla tanıtıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, muhtarlar ve davetliler katıldı.

BAKIM ÇALIŞMALARINI GERÇEKLEŞTİRECEK

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan “A Takımı” ekipleri, modern araç, iş makinesi ve ekipman desteğiyle ihtiyaç duyulan mahallelere kısa sürede ulaşarak, sorunları daha hızlı çözecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’ın talimatıyla kurulan, alanında uzman ve tecrübeli 50 kişiden ve tam teşekküllü 28 araç ve iş makinesi ile 6 ekipmandan oluşan A Takımı, kırsal bölgeler başta olmak üzere, ilçelerdeki tüm mahallelerde muhtarlık hizmet binaları, mahalle konakları, cami, şadırvan, çeşme, su deposu, fırın ve mezarlık gibi ortak kullanım alanlarının bakım çalışmalarını gerçekleştirecek.

MUHTAR AKTİF SİSTEMİ

Ekipler ayrıca, iş makinesi ile tarla yollarının açılması ve düzenlenmesi, küçük parke ve torba asfalt (soğuk yama asfalt) ile yollarda oluşan çukurların kapatılması hizmeti de verecek. Öte yandan, üstyapı imalatı ve iç kısmı elektrikli el aletleri ile birlikte özel olarak yapılan tam donanımlı tamir bakım aracı, hizmete hazır hale getirildi. Yeni kurulan “A Takımı” sayesinde, muhtarların, “Muhtar Aktif Sistemi” sistemi üzerinden gönderdiği taleplerin daha hızlı, pratik ve en ekonomik bir şekilde karşılanarak, verimliliğin artırılması ve vatandaş memnuniyetinin sağlanması hedefliyor. Muhtarlar, A Takımı’na, “Muhtar Aktif Sistemi” ve “ALO 153” ile entegre olarak talepte bulunabilecekler. Ekipler, mahallelerde gördükleri eksikleri ve müdahale edilmesi gereken işleri çalışma programına alacak.

GÜZEL BİR YOLA GİRDİK

Tanıtım programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli’de yüzde 65’i ileri arıtma kullanıyoruz. Marmara Belediyeler Birliği olarak biz inisiyatif aldık ve bakanlıkla görüşmeler yaptık. Önümüzdeki süreçte Marmara’nın güzel yarınlara kavuşabilmesi için tüm paydaşları bir araya getirdik ve güzel bir yola girdik. Önemli sonuçlar alınacağına inanıyorum” dedi.

15 MİLYON LİRALIK ARAÇ ALINDI

Sözlerinin devamında A-Takımı ile ilgili konuşan Büyükakın, “15 milyon lira civarında tutarı olan araç gereci tedarik ettik. Muhtarlıklar Dairesi küçük bir Fen İşleri Dairesi gibi çalışacak. Buradaki ekipmana bakarsanız neredeyse bir ilçe belediyesinin araç parkı kadar araç var elimizde. Günlük acil işlere olabildiğince hızlı bir şekilde müdahale etmek istedik.

KIRSAL ALANLARDA 60 MİLYON LİRALIK BİR BÜTÇEMİZ VAR

Bu ekip çok yetenekli bir ekip. Usta arkadaşları ekibe dahil ettik. Bu ekip muhtarlardan gelen talepleri hızlı bir şekilde yerine getirecek. Kırsal alanlarda 60 milyon liralık bir bütçemiz var. Önümüzdeki süreçte de ihtiyaçlara göre hareket etme anlamında bu bütçeyi geliştireceğiz. Varlık sebebimiz insanların mutluluğudur. Bu çalışmanın benzerini Fen İşleri Dairemiz için de gerçekleştireceğiz. Müdahale ekibi olması lazım. Aynı şeyi merkezde de sağlayacağız. A-Takımımız çok güzel hizmetler yapacak. 28 aracımız var, 50 arkadaşımız ekipte yer alıyor.” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X