İşten atılan işçilerden Koton önünde eylem

25 Eylül 2022 09:45
Liman-İş’e üye oldukları için işten atılan Gebze'de bulunan Koton depo işçileri sendika haklarının tanınmasını ve toplu sözleşme sürecinin başlamasını talep ediyor

Koton’un Gebze’de bulunan deposunda çalışırken Liman-İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler Koton önünde yaptıkları açıklamada sendika haklarının tanınmasını toplu sözleşme sürecinin başlamasını istedi.

2017 yılından bu yana örgütlenme çalışmalarının sürdüğü, temmuz 2018’de çoğunluğu sağlayarak yetki tespitinin alındığı depoda, yargı sürecinin de işçilerin lehine tamamlanmasına rağmen Koton patronu sendikayı tanımıyor. Peyderpey işçilerin işten atıldığı depoda, en son 4 işçinin daha işten atılmasının ardından Liman-İş, işten atılan işçilerle birlikte toplam 34 işçinin işten çıkarıldığı depo önünde açıklama yaptı.

Burada konuşan Liman-İş Marmara Bölge Başkanı Mülazım Dursun, yönetim tarafından işçilere baskı yapıldığını belirtti. Dursun, “Burada Anayasa çiğnenmekte, içerideki arkadaşlarımız sendikadan istifa etmeye zorlanmakta. Koton çalışanları sendikal haklarını elde ettiler. Toplu sözleşme sürecine gelindi ancak Koton yöneticileri bunu dikkate almıyor. Bununla yetinmeyen Koton yöneticisi 34 arkadaşımızın iş akdini sonlandırdı. İşçiler Anayasanın vermiş olduğu hakkı kullanarak iradeleriyle sendikaya üye oldu, sendikalı çalışmak için bir araya geldi” dedi.

Dursun, Koton yönetimini işçilerin iradesine saygı duymaya, toplu sözleşme görüşmelerinin başlaması için masaya oturmaya çağırdı.
 

Evrensel

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X