İstikal Marşı’nın kabulü ve Ersoy unutulmadı

12 Mart 2021 12:20
İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

İstiklal Marşı’nın ‘Milli Marş’ olarak kabulünün 100’üncü yılı ve Mehmet Akif Ersoy’un ‘İstiklal Şairi’ kabul edilmesi dolayısıyla İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Kocaeli Valiliği ev sahipliğinde program gerçekleştirildi. Programa ev sahibi Kocaeli Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Çelik, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Jandarma İl Komutanı Albay Ümit İlbay, Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Cahit Elginkan Andolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

DÖNEMİ BİLMEDEN ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Programda söz alan Cahit Elginkan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Atilla Demir, “İstikal Marşımızı bize armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha anıyoruz. Vatan esaret altındayken gür bir ses ‘Korkma’ diye haykırıyordu. Bu ses Mehmet Akif’in sesiydi. Millete ümit aşılıyordu. Mehmet Akif, şiirleriyle, makaleleleri için bu milletin hislerini, dertlerini dile getirdi. İçinde bulunuduğu dönemi bilmeden Mehmet Akif’i anlamak mümkün değil. Kendisi çağının tanığı bir dava adamıdır. Mehmet Akif Ersoy’un bu milletin hafızasında önemli yeri vardır” dedi.

ÖDÜLLER TESLİM EDİLDİ

Törende resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrencilere ödülleri teslim edildi. Resim yarışmasında birinci olan Kroman Çelik İlkokulu 3’ünücü sınıf öğrencisi Hira Nur Beşiroğlu, şiir yarışmasında birinci olan Uluslararası Dostluk Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencisi Ümmühan Acar ve kompozisyon yarışmasında birinci olan Başiskele Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Medine Berra Kayhan’a ödüllerini Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy verdi.

DUYGU DOLU ANLAR

Yarışmaların ikincilik ve üçüncülük derecelerinde ödül alan öğrencilere ise ödüllerini AK Parti Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal tarafından verildi. Programda Cahit Elginkan Anadolu Lisesi Öğrencileri, isitklal mücadelesini anlatan şiirleri okudular. Bugüne özel gerçekleştirilen koreografiler, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X