İzmit Belediyesi’nden anlamlı belgesel! Üsküdar Vapuru

01 Mart 2021 17:31
İzmit Belediyesi 'Üsküdar Vapuru' faciasında çoğunluğu öğrenci 387 kişi hayatını kaybettiği bu acı günü yıl dönümü için bir belgesel hazırladı. “1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası” isimli belgeselde dönemin tanıklarının yanı sıra döneme ait çok özel görüntüler bulunuyor

1 Mart 1958 yılında İzmit Körfezi’nde öğrencileri taşıyan vapurun batması sonucu büyük bir facia yaşanmıştı. 'Üsküdar Vapuru' faciasında çoğunluğu öğrenci 387 kişi hayatını kaybetmişti. Bundan tam 63 yıl önce İzmit Lisesi ve Sanat Okulu öğrencilerinden oluşan Üsküdar Vapuru fırtına ve dalgalara dayanamayarak Körfez’in soğuk sularına gömüldü. Kocaeli’nin tarihinde derin ve unutulmaz bir yara olarak kalan bu acı olayda hayatını kaybedenler her yıl yapılan törenlerle anılmaya devam ediyor. Bu yıl da İzmit Belediyesi tarafından Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybedenler için Marina’da bir anma programı gerçekleştirildi.

UNUTMAMAK ADINA

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Üsküdar Vapuru Faciası’nın 63’üncü yıldönümü fakat acılar hala taze. İstemediğimiz olayların yaşanmaması için ders almak kıymetli. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. Bu acıları yüreğimizin derinlerinde yaşıyoruz” dedi. Diğer yandan İzmit Belediyesi bu acı günün tanıklarının da konuştuğu bir belgesel hazırladı. Bu acı günde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı unutmamak adına hazırlanan 28 Dakikalık “1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası” isimli belgeselde dönemin tanıklarının yanı sıra döneme ait çok özel görüntüler bulunuyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X