İzmit kararını verdi: Hürriyet ile yola devam

01 Nisan 2024 02:23
CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, açık ara ile tekrardan İzmit Belediye Başkanı olarak seçilerek İzmit'te güven tazeledi

İzmit Belediye Başkanlığını kazanan mevcut CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet oldu. Gayri resmi sonuçlara göre; Hürriyet, açılan sandıkların yüzde 45.65 oy alırken AK  Parti Belediye başkan adayı Muharrem Tutuş ise yüzde 36.93 oy aldı. Hürriyet, açıklanan verilere göre Tutuş'a büyük bir fark atarak yeniden başkan seçildi.

FATMA KAPLAN HÜRRİYET KİMDİR?
 
Fatma Kaplan Hürriyet, 1982 yılında doğdu. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Hürriyet, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde özel hukuk yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Hürriyet, mezun olduktan sonra 2015 yılına kadar Kocaeli Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalıştı.Hürriyet, CHP'de Mehmetalipaşa Mahalle Temsilciliği, İzmit İlçe Örgütünde Örgütlenme Komisyonu Üyeliği, Emek Komisyonu Üyeliği ve İlçe Yöneticiliği görevlerinin yanı sıra Kocaeli İl Örgütü İl Kadın Kolları yöneticiliği görevlerinde  bulundu. 7 Haziran 2015'te yapılan 25. Dönem  milletvekili seçimlerinde CHP Kocaeli Milletvekili seçildikten sonra 25, 26 ve 27. Dönem Kocaeli Milletvekilliği, 25. Dönem TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği, 26. Dönem Anayasa Komisyonu Üyeliği, 26 ve 27. Dönem TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi olarak çalışmalarda bulundu.31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanı seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, evli ve bir çocuk annesidir.

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X