İzmit'e gelen Meral Akşener'i protesto ettiler!

18 Mart 2017 15:36
Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen 'Milli İradeye Saygı' konferansı için İzmit'e gelen Meral Akşener'in mitingini basmaya kalkan ülkücüler kavga çıkardı

Uzun yıllar TBMM Başkan Vekilliği görevini yürüten, MHP'nin Kocaeli Milletvekilliği görevinde bulunan, MHP'nin Genel Başkan Adayı Meral Akşener Kocaeli Fuarı içerisinde bulunan Çağlayan Restoran'da Aydınlar Ocağı tarafından organize edilen "Milli İradeye Saygı" konferansına katılmak için İzmit’e geldi. Akşener'in katılacağı program öncesinde Çağlayan Restoran önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Restorana giden yol tamamen polisler tarafından kapatılırken, restoran önüne X-Ray cihazları yerleştirildi.

AKŞENER'E YOĞUN İLGİ

Akşener'i dinlemek için alana gelen vatandaşlar polis ekipleri tarafından çeşitli yerlerde oluşturulan arama noktalarında didik didik arandıktan sonra içeri alındı. Akşener’e desteğini hiç bir alanda saklamayan ve Akşener'in katıldığı tüm programlarda yanında olan MHP Kocaeli Eski Milletvekili Cumali Durmuş, MHP İzmit İlçe Eski Başkanı Kaan Dilmen, MHP'li eski il yöneticisi Murat Metin ve çok sayıda davetli saatler öncesinde salondaki yerini aldı.

BİR ANDA ORTALIK KARIŞTI

Meral Akşener konuşurken bir grup ülkücü alana geldi. Ülkücülerin alana gelmesiyle ortalık bir anda gerilirken taraflar birbirine girdi. Meral Akşener kürsüden “Yazık değil mi bu çocuklara. Bizim çocuklarımız bunlar” diyerek tarafları yatıştırma çalıştı. Daha sonra Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah Taşkın, salonun önünde bulunan afişi koparmaya çalıştı. Ülkücü gençler, salonun önünden ayrılmayınca polis biber gazıyla müdahale etmek zorunda kaldı. Ülkücü gençler daha sonra ise polis ekipleri tarafından alandan uzaklaştırıldı. Akşener ise konuşmasını sürdürdü. Yaşanan arbedede bir kişinin yaralandığı öğrenildi. Olay nedeniye gözaltı olmadığı öğrenilirken, ülkücüler sloganlar atarak şehir merkezine doğru harekete geçti.



Meral Akşener konuşmasında şunları söyledi: “Yurdumda olmaktan, şehrimde olmaktan, akrabalarımla bir arada olmaktan, bu şehrin güzel kadınlarıyla, yiğit erkekleriyle bir arada olmaktan duyduğum büyük mutluluğu, onuru sizlerle paylaşmak isterim. Ruhittin Başkanıma beni sizlerle buluşturduğu için hepinize teşekkür ediyorum. Bugünlere gelmemde büyük emek sahibi insanlar var. Bu politikaya bu şehrin sokaklarında başladım. Arada CHP'nin, Vatan Partisi'nin, HEPAR'ın, SP'nin temsilcileri var. Onlara ayrı şükranlarımı sunuyorum. İlk siyasi terbiyeyi burada aldım. Osman Pepe'den bahsetmek isterim rakip olduk ama bir rekabet anlayışından bugün belden aşağıya giden bir dile evrilen bir dille konuşmasınlar. 

Kem söz kendisine aittir. Buradan huzurunuzdan bizleri izleyen kardeşlerimiz açısından Kocaeli'yi anlatmak istedim. Sefa bey o zamanlar o kadar meşhur bir belediye başkanıydı ki siyasete yeni başlayanlarla oturmam demeden gelip bizimle neleri yapacağını, hangi hizmetleri yapacağını anlatan bir karakter olarak ortaya çıkmıştır. Ayrı ayrı partilerde politika yaptık ama hemşeri olduğumuzu unutmadık. Cumhurbaşkanında başbakanına kadar sesleniyorum İzmitli politikacılardan örnek alın dilinizi düzeltin. Kocaeli'deki kardeşlik hukukundan ders alın milleti birbirine düşürmekten vazgeçin. 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda Hayır tercihimizi sizlerle paylaşmaktır sizlerle paylaşıp aziz milletimizle bu görüşlerinizi paylaşmanıza yok açmaktır. Ne kadar önemli bir konu. 16 Nisan akşamı b Türkiyenin bekasının oylandığını söyleniyor ama sandalyelerin bekası oylanacak. Öte yandan Parlamneter demokratik sistemin yerine tek adamın bir kişinin ağzının içine bırakılmış kaderlerimizin teslim edilmeyeceğini belirleyeceğimiz bir referandum bu.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X