İzmit'in o köyüne 500 bin liralık yatırım!

26 Kasım 2017 10:54
İzmit Belediyesi tarafından Sekbanlı Köyü’ne yapılacak olan 500 bin TL’lik mahalle konağının temeli Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın katılımıyla dualar eşliğinde atıldı

İzmit Belediyesi tarafından Sekbanlı Köyü’ne yapılacak olan 500 bin TL’lik mahalle konağının temeli Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın katılımıyla atıldı. Köy sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği temel atma törenine, İzmit ilçe Müftüsü Musa Bilgiç, AKP İlçe Başkan Yardımcıları Rıfat Akbaş, Nurullah Yılmaz, İlçe Yöneticisi Cemil Karaca, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev, Muhtar Masası Sorumlusu Mehmet Çetin, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Elgin, oda başkanları ve muhtarlar katıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL AÇILACAK

Temel atma töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, köy konağını önümüzdeki yılın yarısında hizmete açmayı hedeediklerini müjdeleyerek “AK Parti iktidarı döneminde başlanılan her iş zamanında hatta zamanından önce tamamlanmıştır. Mesele sadece işi bitirmek değil, mesele burayı işlevsel olarak kullanmaktır. Mahalle sakinlerimizin mahalle konağımızdan en iyi şekilde faydalanacağını düşünüyoruz. Sekbanlı Köyü’müze elimizden geldiğince en iyi hizmeti verdik, vermeye de devam ediyoruz” dedi.

GENÇLERİMİZ KÖYLERİ SAHİPLENSİN

Sözlerini devam ettiren Doğan, “Bizim istediğimiz gençlerimizin köylerini sahiplenmesidir. Bundan sonra köyden şehre değil, şehirden köye göç yapılmasıdır. Köylerimizi daha cazip hale getirmek amacıyla elimizden geleni yapıyoruz. Bu amaç doğrultusunda bize düşen görevlerden birisi de tarım alanlarının korunmasıdır. Biz köylü bir milletiz, köylü olmaktan gurur duyuyoruz. Bizim sadık yârimiz topraktır. Toprağı işlemezsek, topraktan korkarsak, halimiz nice olur. Topraklarımız çok verimli. İzmit Belediyesi olarak gerek köylerimize giderek gerekse belediyemizin uygulama bahçesinde arıcılıktan ceviz yetiştiriciliğine kadar tarımın her alanında eğitimler veriyoruz. Tarımsal ürünler festivalimizle köylerde üretilen ürünleri şehirde alıcılarıyla buluşturuyoruz” dedi. İlçe Müftüsü tarafından yapılan duanın ardından temeli atılan konak 2 kattan oluşacak ve içerisinde muhtar odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, çalışma ofisi, mutfak ve çay ocağı bulunacak. Temel atma töreninin ardından vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X