İzmit’te güreş şöleni

29 Eylül 2018 17:11
İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Altınkemer Yağlı Güreşleri’nde yurdun dört bir yanından gelen 600 pehlivan, nefes kesen mücadeleleriyle vatandaşlara güreş ziyafeti verdiler

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Altınkemer Yağlı Güreşleri’nde yurdun dört bir yanından gelen 600 pehlivan, nefes kesen mücadeleleriyle vatandaşlara güreş ziyafeti verdiler. Bu sene Yenişehir Mahallesi’nde özel olarak düzenlenen geleneksel Altınkemer Yağlı Güreşleri’nde 65’i başhpehlivan olmak üzere 600’e yakın pehlivan kıyasıya mücadele ettiler.

GÜN BOYU HEYECAN

Gün boyu devam eden güreşleri İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Güreş Federasyonu yetkilileri, STK temsilcileri, muhtarlar ile binlerce vatandaş ilgiyle izlediler. Mehteran takımının da renk kattığı etkinlikte Başkan Doğan, pehlivanlara başarılar dileyerek “ bu sene 6. sını düzenlediğimiz organizasyonda yurdun dört bir yanından gelen pehlivanları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sporun her alanında desteğimiz oluyor. Ata sporumuz güreşi de destekleyerek Kırkpınar’ın pehlivanlarını hemşerilerimizle buluşturuyoruz. İzmit’teki güreşler tarihi Kırkpınar’ı aratmayacak heyecanda. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sporun ve sporcunun dostu olmaya devam edeceğiz” dedi. Gün boyu devam eden güreşlerden vatandaşlar büyük zevk aldılar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X