Kadın Meclisleri: Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz

09 Eylül 2021 16:08
Geçtiğimiz yıl eşi tarafından boğularak öldürülen Özlem Gün’ün duruşması sonrası Kocaeli Kadın Meclisleri tarafından basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, “Tek bir kadın dâhi öldürülmeyene dek mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” denildi

İzmit’te boşanma aşamasındaki eşi Özlem Gön’ü boğarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan müezzin Zülküf Güneş, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kocaeli Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri ortak basın açıklaması düzenledi.

BABA SERVET GÖN DE KATILDI

Özlem Gön’ün babası Servet Gön’ün de katıldığı açıklamada, “Özlem, 5 Eylül 2020 tarihinde öldürüldü. Bugün ise 9 Eylül 2021. Yani Özlem için adalet mücadelemiz 1 yıldır sürüyor ve nihayet bir yılınn sonunda fail, her türlü iftirasına ragmen hiçbir indirim almadan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Failin geçtiğimiz duruşmadaki beyanlarına yabancı değiliz. Her kadın cinayetinde sunulan bahaneler, alınmak istenen indirimler aynı. Fakat failler bilmelidir ki karşılarında örgütlü kadınları, yükselen kadın hareketini bulacaklar. Tek bir kadın dâhi öldürülmeyene dek mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

 

“ALANDAN AYRILMAYACAĞIZ”

Verilerimize göre Ağustos ayında 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 21 şüpheli kadın ölümü var. Toplum artık kadın cinayetlerine sessiz kalmıyor, önlem almayan yetkililerin asıl sorumlu olduğunu biliyor. Biz de Özlem ve öldürülen hiçbir kadın kardeşimiz için sessiz kalmıyoruz. Her bir adliyeden, mücadele yürüttüğümüz her alandan adalet sağlanana kadar ayrılmayacağız. Kadınların öldürülmemesi, eşit ve özgür yaşaması için mücadelemize devam edeceğiz. Fail ağırlaştırmış müebbet cezası aldı. Bu karar bütün kadın cinayetlerine emsal olmalıdır. Öldürülen kadınların aileleri asla yalnız yürümeyecek, kadın cinayetlerini durduracağız” ifadelerine yer verildi.

Sefa GARDİYANOĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X