Kaman: Muhtar gezisinin maksadı nedir?

08 Ağustos 2018 17:16
İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, İzmit Belediyesi’nin muhtarlara düzenleyeceği yurtdışı gezisini eleştirerek,  "Esnafın kan ağladığı döviz kurlarının yükseldiği bir zamanda tasarrufu unutup muhtarları gezdirmenin maksadı nedir?” dedi

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman haftalık basın açıklamasını parti binasında gerçekleştirdi. Kaman açıklamasının başında, “Öncelikli olarak 94 bin ortaöğrenim öğrencisinin açıkta kalması ve 200bin civarında kontenjanın dolmaması tamamen öğrencilerin İmam Hatip Liselerine ya da Meslek Liselerine zorla yönlendirilmesinden kaynaklıdır. Türk milleti çocuğunun zorla bir okula gönderilmesine karşı durmuştur. Başörtüsü yasağının bir benzeridir bu uygulama. Çocuklarımızın zorla İmam Hatip Liselerine gönderilmesine karşıyız. Kimsenin çocuğunu zorla imam edemezsiniz. İmam olmak isteyen kendi başvurur zaten. Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir. Kimse din adına eğitimi heba etmemelidir” diye konuştu.  

SEÇİM YATIRIMI MI YAPIYORSUNUZ

Kaman açıklamasının devamında İzmit Belediyesi’nin muhtar gezisini eleştirerek, “İzmit Belediyesi’nin muhtarlara düzenlemiş olduğu yurtdışı gezisini, Nevzat Doğan muhtarların gezisini cebinden karşılıyorsa hiçbir şey demiyoruz. Bunun bir gezi olduğu söyleniyor bir görevlendirme gezisi değil, bir turistik gezi. Gidilecek yerler ise Makedonya, Kosova, Yunanistan 4 gece 5 gün. 89 tane muhtar götürülüyor. Esnafın kan ağladığı döviz kurlarının yükseldiği bir zamanda tasarrufu unutup muhtarları gezdirmenin maksadı nedir? Seçim yatırımı mı yapıyorsunuz? Sayın muhtarlarımıza da soruyoruz; “Devletin parasıyla gezmek dini açıdan caiz midir?” Eğer bu sorulara cevap verebiliyorsanız gidin. Kriz ortasında Yunan turizmine katkıyı kabullenemiyoruz” şeklinde konuştu.  

MUHALİF HAREKET

Kaman açıklamasının sonunda gerçekleştirilecek olan büyük kongreyi değerlendirerek, “12 Ağustos’ta Ankara Ticaret Odası kongre salonunda büyük kongremiz yapılacak. Bu kongre aslında bizimde bir muhalif hareket başlatmamıza sebep olan koltuktan ayrılmama sevdasına ibretlik bir olaydır. Sayın Genel Başkanımız beklentinin altında oy alınması sebebiyle bir güven tazeleme kongresi düzenlenmesini uygun görmüştür. Sayın Genel Başkanımız genel merkezde çalışmak istediği ekipleri yeniden organize edecektir. 10 Ağustos Cuma günü kongre öncesinde İl Başkanları toplantısı olacak ve bende gideceğim.’’ dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X