Karaosmanoğlu: Kimin ne olacağı belli değil!

16 Kasım 2017 16:28
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısında Karaosmanoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından CHP’li meclis üyesi Engin Taşdemir, konuşmanın veda konuşması gibi olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu ise ''Yarının ne getireceğini kimse bilemez. Benim her konuşmam veda gibi" dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı bugün fuar alanı içerisinde bulunan Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mecliste CHP’liler geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren meclis üyesi avukat Hüseyin Yılmaz ile daha önce vefat eden meclis üyesi Şaban Sarıgülle’yi unutmadı. CHP’lilerin yer aldığı sandalyelerin bir tanesine Şaban Sarıgülle ve Hüseyin Yılmaz’ın fotoğrafının yer aldığı resim konuldu. Meclise ayrıca Hüseyin Yılmaz’ın yerine bugün ilk kez meclis üyesi Fikret Ormancıoğlu katıldı. Kasım ayı meclisinde 179 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak.

DEĞER VERDİĞİMİZ BİR ARKADAŞIMIZDI

Meclis açılışında konuşan ve geçtiğimiz ay vefat eden CHP'li meclis üyesi Hüseyin Yılmaz'ı anan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hüseyin Yılmaz kardeşimizi ebediyete uğurladık. Beyfendiliğiyle değer verdiğimiz bir arkadaşımızdı. Ölüm Allah’ın takdiri, ardından güzel bir isim bıraktı” ifadelerine yer verdi. Meclis gündemine 3 isim daire başkanlıklarına getirildiği duyuruldu. Buna göre; Sağlık ve Soysal Hizmetler Daire Başkanlığına Mücahit Aslan, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na İsmail Gülsoy, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığına ise Mert Kambur getirildi.

BENİM HER KONUŞMAM VEDA GİBİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun "Kocaeli’ye bir yaşlı bakım merkezi kazandırılmasına ilişkin talimat vereceğim" sözlerinin ardından konuşan CHP’li meclis üyesi Engin Taşdemir, "Konuşmanız veda konuşması gibi oldu. Veda mı edeceksiniz?" diye sordu. Buna cevap veren başkan Karaosmanoğlu ise "Benim her konuşmam böyle, kimin ne olacağı belli değil. Bence siz de öyle konuşun" dedi. 

YENİ LİMANLAR GEREKİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis gündeminin çoğunluğunu İmar Bayındırlık raporları, İmar şehircilik planları, isimlendirmeler ve süre uzatımları oluşturdu. Dilovası Tavşancıl’da liman amaçlı 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ilgili raporu görüşüldü. CHP’li üyeler Kocaeli’nin artık limana doyduğunu, yeni sanayi parsellerinin ve liman parsellerinin şehir için büyük sıkıntı yarattığını belirtti. Karaosmanoğlu ise yeni limanların yapılması gerektiğini, zenginlik ve ticaret için limanların çok önemli olduğunu söyleyerek, şunları dile getirdi; “Hükümet olarak çok önemli hedeflerimiz var. Türkiye 100’üncü yılında en güçlü 10 ekonomi arasına girecek. Yeni limanlar yeni havayolları yapmamız gerekiyor. Biz bunları yaparken çevreyi, denizi katletmeyeceğiz. 

ÇARŞI HER ŞEYE KARŞI

Biz denizin bir kısmını almadan aç kalırız burada. Keşke zengin yapmadan zengin olabilsek. Kocaeli’yi Kocaeli yapan İzmit Körfezi’dir. Sanayi bu çevrede kurulmuş. 2 Milyon nüfusumuz var, istihdam önemli üretmemiz lazım. Limanlara ihtiyaç var ve gelen tekliflere ihtiyaç varsa olumlu yanıt vereceğiz. Biz sanayiye girmezsek bizi yerler, bitirirler. Çevrecilerin raporlarına Amerika uymuyor, bunlar Türkiye’nin gelişmemesi için yapılan şeyler. Biz bir sanayi ve liman kentiyiz. Trafik sorununu, metro, raylı sistem ile çözeceğiz. İzmit Körfezi olduğu için sanayi firmaları buraya geldi. 14 tane organize sanayi bölgesi var. Çarşı her şeye karşı.” Tavşancıl  bölgesine ait liman imar değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.

ÜST GEÇİDİN ADI BELLİ OLDU

Mecliste ayrıca 41 Burda AVM ile Outlet Center’ın arasında kalan üst geçide Dr. Sadık Ahmet’in isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Sekapark-yahyakaptan arasında hizmet veren tramvay yolunun uzatılması için de ihalenin 7 Aralık’ta yapılacağı duyuruldu. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X