'Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin 14 yılını çaldı!'

03 Ocak 2019 13:01
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na faturayı kesti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, meclis üyeleri Orhan Tanış ve il yöneticileri bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İki konuda şekillenen toplantıda, ilçelerin bütçesi ve kentsel dönüşüm konusu işlendi. Taşdemir, şunları söyledi: "Büyükşehir'in bütçesi 385 milyon liralık arsa ve taşınmazları satarak gelir elde edecek. 12 ilçe bütçesi 2 milyar TL üzerinde. Büyükşehir bütçesi ve 12 ilçe bütçesi 5 milyar. 16 devlet kurumunun bütçesi 4 milyar TL, Büyükşehir ve 12 ilçe 5 buçuk milyar TL bütçe var. Bu bütçeyle ne yapacaklar.

SATMAKTAN BAŞKA NE YAPIYORLAR?

Tahir Büyükakın, henüz hiçbir proje açıklamadı. Kocaeli halkının refahını sağlayacak ne yaptılar? Hizmette sınıfta kalıyorlar. Bakın Kartepe'de arabasını bırakırken para ödüyor, poşetle kaysa para ödüyor. Bu kadar bütçeleri olan belediyeler burada ne yapmıştır? Büyükşehir 30 milyar TL para hatcadı ancak 14 yılda metro yapamadılar. Kocaeli'deki belediyelerin en iyi yaptığı şey arsa satmak. Belediye başkanları emlakçılık yapıyor. Arsa ve taşınmaz satmaktan başka ne yapıyorlar? Sadece satıyorlar. Arsaları babalarının malı gibi peşkeş çekerek satıyorlar. İzmit Belediyesi 152 arsayı satışa çıkardı. Yakında belediye başkanları belediye binalarını satarsa şaşırmayın. 

KOCAELİ'NİN 14 YILINI ÇALDI

Dilovası Belediyesi, Kandıra Belediyesi, Gebze Belediyesi, Körfez Belediyesi, Çayırova Belediyesi batık durumdadır. Çayırova'nın bütçesi 200 milyon, 90 milyonluk satış yapıyorlar. Hemen hemen tüm belediyeler eksidedir. Popülizmden başka yaptıkları bir şey yok. Büyükşehir'in 2019'da tanıtım ve ağırlama için 20 milyon TL ayırdılar. Sayın Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin 14 yılını çalmıştır."

KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖYLE YAPILMAZ

Orhan Tanış ise Hacıhızır ve Veliahmet mahallelerinin kentsel dönüşümüne dair bilgiler verdi. Tanış, "Vatandaşın rızası dışında işlem yapılıyor. Kimse halkı aptal yerine koymasın. Bizler bu sistemin yanlış olduğunu defalarca söyledik. Önce işin fizibilite raporu hazırlanmalı. Yapılan tam tersi. En son yapılacak riskli alan ilanı en başta yapılıyor. Kentsel dönüşümü yüklenici firmanın kazancına endekslerseniz başarılı olamazsınız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bir master planı yok. Önce vatandaş ile anlaşın. Doğru olan budur. İmar Barışı çıkardı şimdi uzattılar. AKP bir şey yapıyor gibi durup hiçbir şey yapmıyor" dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X