Karaosmanoğlu: Reis bana 'İstifa et vekil ol' demedi

17 Mayıs 2018 20:11
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2017 kesin bütçe görüşmelerinde konuşan İbrahim Karaosmanoğlu “Ben adayım dersem adaylığım kesindir. Reis bana ‘İstifa et vekil ol’ demedi. Deseydi olurdum. Hazırım antrenmanlıyım” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı ikinci oturumunu bugün Fuar alanı içerisindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu'nda gerçekleştirdi. 2017 yılı kesin hesabının görüşüldüğü meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yönetti. 2017 yılı kesin bütçesinde net gider; 2 milyar 318 milyon 632 bin 218 TL olurken, net gelir; 2 milyar 254 milyon 390 bin 259 TL oldu. Böylece giderde oran yüzde 95 tutturulurken, gelir de yüzde 92 oranı yakalandı.

HALKA DEĞİL TAŞERONLARA
Kesin hesabın paylaşılmasının ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Dilek Tan, “Harcanmış devasa bir bütçe söz konusu. Bu bütçe ile belediyenin tüm sorunlarının giderilmesi gerekiyordu. Bu bütçenin kendi yararına değil taşeron firmalara hizmet ettiğini daha önce söylemiştik. Bütçenin tamamını kullanmış bulunuyorsunuz. Bütçenin şişirilmesi olmayan paraları harcamak içinmiş. Tablolara bakınca harcanan paraların halka değil taşerona gittiği belli oluyor.

KOCAELİ TAŞRA KENTİ
Kocaeli’yi ileri düzeye getirecek birimler geri planda. Altyapı sorunun olduğu bir kent. Otopark sorunu olan bir park. Kocaeli halkının parasını doğru amaçla kullanmadığınız ortada. Kocaeli vizyon kenti olmaktan öte taşra kenti konumunda. Bundan dolayı maddeye şerh koyuyoruz” ifadelerini kullandı. Dilek Tan’ın sözlerinin ardından konuşan Başkan Karaosmanoğlu CHP’li meclis üyesine itiraz etti, “Hangi taşeronlardan bahsediyorsunuz? Bunlar klasik deyimler. Varsa bir hukuksuzluk, suç duyurusunda bulunun. Biz burada hizmet yapıyoruz. Varsa gördüğün bir usulsüzlük önümüze getirin. Devasa bir bütçe ve devasa bir hizmet var.

1 BELEDİYE BİLE ALAMADINIZ
Büyükşehir muhalefetinin güçlü olması lazım. Kocaeli halkının neye ihtiyacı var? Onu önümüze getirin. O kadar muhalefet yapıyorsunuz, bir tane ilçe belediyesi bile alamadınız! Demek ki muhalefet yapamıyorsunuz. Vatandaşın isteğinin ne olduğunu biz çok açık görüyoruz. Vatandaşımızın ve kentimizin her sorununa çare buluyoruz.

MUTLUYUM, İNANARAK YAPIYORUZ
Türkiye’nin en güzel su analiz laboratuvarına sahibiz. Vatandaşımıza suyun en kalitesini veriyoruz. Ben evimde suyu musluktan içiyorum. Bu şehir sağlıklı bir şehir. Rakamlar 15 yıl öncesine oranla daha iyi. Birçok Avrupa ülkesine oranla daha iyiyiz. Daha da iyi olacağız. Sistemlerimiz var. Tehlikeli bir yer olduğunda buna izin vermiyoruz. Halep oradaysa arşın burada. Ben mutluyum. İnanarak yapıyoruz. Seçim önümüzde. O zaman görürüz” dedi.

ADAYIM DERSEM KESİNDİR
Karaosmanoğlu’nun bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Siz agresifleştiniz Başkanım. Yine adaysınız galiba” demesi üzerine Başkan Karaosmanoğlu, “Ben adayım dersem adaylığım kesindir. Reis bana ‘İstifa et vekil ol’ demedi. Deseydi olurdum. Hazırım antrenmanlıyım” cevabını verdi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X