KARBAFED'in yayla şenliğine tam not

08 Eylül 2019 19:34
KARBAFED’in düzenlediği Marmara Yayla Şenliği, ziyaretçilerden tam not aldı. Yerel ve ulusal sanatçılarından sahne aldığı şenlikte Artvinli vatandaşlar memleket hasretlerini bir nebze olsun giderdi

Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekler Federasyonu (KARBAFED)’in bu yıl ilkini düzenlediği Marmara Yayla Şenliği Gölcük Yazlık Kadırga Yaylası Şenliği ikinci gününde siyasetçi akınına uğradı. Şenliğe Lastik İş Genel Başkanı Alaattin Sarı, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Nihat Abiş, Engüçler Derneği Başkanı Vahap Koçak yönetim kurulu üyeleri, Bursa Borçkalılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tam kadro ve STK’lar katıldı.

ÇADIR KURDULAR

Şenlikte çocuklar da unutulmazken onlar için şişme oyun parkurları da yapıldı. Katılımcılara Yusufeli ilçesinin yatık döneri ikram edildi. Şenlikte Afak Meydanlı, Özkan Hatınoğlu, Şafak Uyanık, sahne performansları ile ziyaretçilerden tam not aldı. Özellikle Tulum ve Kemence havaları ile halaya katılan misafirler gece geç saatlere kadar eğlendi. Memleket hasreti gideren vatandaşların büyük bölümü çadır kurarak eğlenceli birkaç gün geçirdi.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

KARBAFED Başkan Mikail Kalyoncu şenlikte yaptığı konuşmada “Tüm Artvin Murgul, Ardanuç, Arhavi, Şavşat, Kemalpaşa, Hopa, Borçka ve Artvin merkez maşallah her ilçe temsilcilerimiz burada hepinize şükranlarımı sunuyorum. Tüm federasyonumuz Dernek başkanlarına, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum sağ olsunlar var olsunlar. Ayrıca yayla şenliğimize katılım gösteren hemşerihlerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X