Kocaeli Adliyesi’ne 21 yıl sonra Bakan ziyareti

03 Aralık 2021 14:34
Bİr dizi ziyaretlerde bulunmak için Kocaeli’ye gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kocaeli Adliyesi’ne giderek Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz’ı makamında ziyaret etti. Böylece Kocaeli Adliyesi’ne 21 yıl sonra bir Adalet Bakanı gelmiş oldu

Adli destek ve mağdur hizmetleri değerlendirme toplantısına katılan ve Kocaeli’deki çalışmaları yerinde incelemek üzere Kocaeli’ye gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kocaeli Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Gül, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde adliyelerin fiziki imkanları çok iyi noktaya geldi. Merdiven altında sunulan hizmetlerden daha güzel imkanlara kavuşmuş oldu ülkemiz. Bugün Kocaeli Adliyemizi yerinde gördük. Kocaeli Adliyemiz 4 ayrı yerde hizmetlerini veriyor. Vatandaşlarımız için çok istemediğimiz bir durum. Bakanlık olarak çok güzel bir proje tamamladık. Büyükşehir Belediyemizin de çok büyük desteği oldu. Mevcut adliyenin 10 katı büyüklüğünde bir adliye projemizi tamamladık. Önümüzdeki yıl yatırım programına girmesi için de süreci başlattık.

“YERİNDE GÖRDÜK”

Böylece 210 bin metrekarelik bir adliyeyi Kocaelili vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Kocaeli bundan memnun olacak. Kocaeli buna layık. İvedilikli bir şekilde binanın ihtiyaç olduğunu da yerinde gördük. Buna hızlı bir şekilde başlayacağız. Fiziki imkanlar önemli ama adaletin tesisi için asl olan temiz bir vicdana sahip olmak. Hukukun, adaletin tecelli etmesi için binalar yardımcı unsurlar. Binaların da güçlü olması vatandaşımızın hakkettiği bir durum. İnşallah hayırlı olur” ifadelerini kullandı. Açıklamanin ardından adliye bölgesindeki esnafları gezen Bakan Gül, vatandaşla sohbet etti.

 

SEFA GARDİYANOĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X