Kocaeli Anneleri’nden eğitime tiyatrolu destek

19 Aralık 2018 16:23
Kocaeli Anneleri Derneği, geçtiğimiz akşam Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği tiyatro etkinliği ile güzel bir amaç için bir araya geldi

Kocaeli Anneleri Derneği, düzenledikleri tiyatro etkinlikleriyle eğitime tam destek vermeye devam ediyor. Derner dün akşam da Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği tiyatro etkinliği gerçekleştirdi. Beykoz Eğitime Destek Derneği işbirliğiyle gerçekleşen tiyatro etkinliği daha çok çocuğun okuyabilmesi amacıyla yapıldı. Ayrıca geceden gelen gelirin öğrencilere burs olarak bağışlanacak olması geceye ayrı bir anlam kattı.

GÜZEL MESAJLAR

Gecede sahnelenen Efsane Kuru Fasulyeci oyununda, tamamının kadınlardan oluştuğu gönüllüler farklı kültürlerden kadınları canlandırdı. Anadolu topraklarında egemen olan imparatoriçeler, prensesler ve modern Türk kadını temsil edildi. Oyuncular; Falcı Cassandra, Bizans İmparatoriçesi Theodora, Tanrıça Afrodit, babası tarafından Kız Kulesi’ne kapatılan Prenses Sofya, Anadolu kadını Şirin ve günümüz iş kadını Mine tiplemeleriyle adeta sahnede büyüdü. Meşhur kuru fasulyeci dükkanında bir araya gelen Anadolu kadınlarının oyunda, kadının gücü ve kadına şiddetin son bulması gibi güzel mesajlar verildi.

İLGİ YOĞUN OLDU

Etkinliğe İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve Zeynep Eminroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İzmit İlçe Jandarma Komutanı İnanç Marım ve eşi, Genç Kocaelililer Derneği Başkanı Umut Ongül, Olimpiyat Yıldızları Spor Kulübü Başkanı Tolga Havuç, Kocaeli Kaya Şirketler Topluluğu Başkan Vekili Mehmet Kaya, Bahçeşehir Kocaeli Okulları Müdürü Mahmut Kalcı, Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir ve Kartepe Belediyesinden Nurdan Köksal  gibi birçok önemli isim katıldı.

DESTEK DEVAM EDECEK

Dernek Başkanı Hande Kaya, geceye gösterilen ilgiden mutlu olduğunu belirterek, eğitime olan desteğin artarak devam edeceğini vurguladı. Kaya daha sonra BEDES Yönetim Kurulu Başkanı Gülay Demirel’e bir teşekkür plaketi takdim etti. Sonrasında söz alan BEDES Yönetim Kurulu Başkanı Demirel ise emeği geçen herkese teşekkür etti.

HATIRA FOTOĞRAFI

Demirel, Beykoz Eğitime Destek Derneği’nin aydın gençler yetiştirmek için yaptıkları projelerde bu gönüllü çalışmaların ve desteğin çok önemli olduğunu belirtti. Demirel ayrıca Beykoz’dan özel bir hediyeyi de Hande Kaya’ya takdim etti. Gece, Kocaeli Anneleri Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin oyunculara plaket takdiminin ardından hatıra fotoğrafı alınarak tamamlandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X