Kocaeli Devlet Hastanesi'nde tuvalet kağıdı krizi

10 Şubat 2022 11:22
Kocaeli Devlet Hastanesi’nden vatandaşların şikayetleri de bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde Hastanesi’nde MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimlerinin yapılamamasıyla gündeme gelen hastane şimdi de hasta odalarında tuvalet kağıdı ve peçete olmamasıyla tepki topluyor

İzmitlilerin yoğun bir şekilde kullandığı hastane olma özelliğini taşıyan Kocaeli Devlet Hastanesi son günlerde yaşanan bazı sıkıntılarla gündeme geliyor. Kocaeli Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçmesiyle kapanıp kapanmayacağı polemik konusu olan Kocaeli Devlet Hastanesi’nden vatandaşların şikayetleri de bitmiyor.

SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Bilindiği üzere İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın geçtiğimiz günlerde Kocaeli Devlet Hastanesi’nde MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimlerinin uzun zamandır yapılamadığını belirterek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması isteği ile bir soru önergesi vermişti.

CİHAZ YETERSİZLİĞİ

Türkkan önergesinde; “Kocaeli Devlet Hastanesi’nde hastaların muayene ve tedavisi için MR cihazı ihtiyacı olduğunda 40-50 gün sonrasına randevu verilmekte, ancak hastanede 20 günden uzun süredir MR ve Bilgisayarlı Tomografi çekimleri yapılmadığı, hastaların kapasitesi küçük çevre hastanelere yönlendirildiği ve yönlendirilen hastanelerde de cihaz yetersizliği nedeni ile çekimlerin zamanında yapılamadığı hasta ve hasta yakınları tarafından belirtilmektedir.” demişti.

VATANDAŞLAR DERTLİ

Şimdilerde ise hastanede sağlık hizmeti alan vatandaşlar tuvaletlerde tuvalet kağıdı ve peçete olmadığından şikayetçi. Bir hastanenin tuvaletinde peçete ve tuvalet kağıdı olmamasının anlaşılır bir şey olmadığını belirten vatandaşlar, “Gerçekten anlaşılır gibi değil. Hijyenin en önemli olduğu yer değil mi hastaneler. İyileşmek için hastaneye gelip bir de mikrop mu kapacağız. Anlamakta zorluk çekiyoruz” diyerek durumu tepki gösterdi.

İHALE YAPILAMAMIŞ

Diğer yandan isminin verilmesini istemeyen bazı hastane çalışanları, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yeni ihale yapamaması nedeniyle tuvalet kağıdı ve peçete alınamadığını, mevcut kağıtların da oldukça dikkatli bir şekilde kullanılmaya çalışıldığı için böyle bir sorun oluştuğunu söyledi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X