Kocaeli polisi kuş uçurtmadı

22 Mart 2018 11:42
Nevruz kutlamaları çerçevesinde olası provokasyonları önlemek adını Kocaeli’de büyük çaplı bir asayiş uygulama gerçekleştirildi

21 Mart Nevruz kutlamaları çerçevesinde ülke genelinde olası yasadışı eylem/etkinliklerin yapılmasının önlenmesi, genel asayiş, kamu düzeninin sağlanması, önleyici ve caydırıcı tedbirlerin alınması amacıyla Kocaeli genelinde 20 Mart günü “HUZUR-41” adı altında, Terörle Mücadele, KOM, Asayiş, Narkotik, Çevik Kuvvet, Trafik ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinde görevli (96) Ekip, (715) personelin katılımı ile büyük bir uygulama yapıldı. Yapılan uygulamalarda 4557 şahıs sorgulandı. Bu şahsıların içinde çeşitli suçlarından aranan 19 kişi yakalandı.

169 İŞ YERİ KONTROL EDİLDİ

Ayrıca yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 13 adet fişek, 5 gram bonzai uyuşturucu maddesi, 36,5 gram esrar maddesi, 15 adet extacy uyuşturucu hap ele geçirildi. Uygulamada kontrol edilen 1029 araçtan 63 araç sürücüsüne işlem yapılarak 19 araç trafikten men edildi. Araç sürücülerine toplam 75 bin TL idari para cezası kesildi. 169 umuma açık işyeri kontrol edildi. Kontrol edilen iş yerlerinden 6 iş yerine kapalı alanda sigara ve alkol tüketiminden, bu iş yerlerinden 1 tanesine ayrıca iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmadığından tutanak tanzim edildi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X