Kocaeli, Rabia Naz için adalet istedi

13 Nisan 2019 20:20
1 yıl önce şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın, adalet arayan ailesine destek için Kocaeli'de eylem düzenlendi

Giresun'da evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşında Rabia Naz Vatan'ın, adalet arayan ailesine destek için Türkiye'nin birçok şehrinde eylem düzenledi. Kocaeli'de yapılan eylemde ise Kadın Meclisi'nin çağrısıyla vatandaşlar Belediye İşhanı önünde toplandı. "Gerçek açığa çıkarılsın: Rabia Naz'a adalet" yazılı pankart taşıyan grup adına açıklamayı okuyan Merve Özdemir: "11 yaşındaki Rabia Naz geçen yıl şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Evinin önünde cansız bedeni  bulundu. Rabia Naz’ın intihar ettiğini ileri sürdüler. Ölümün üzerini kapatmaya çalıştılar.

BABA POLİS GİBİ DELİLLERİ TOPLUYOR

Dün Rabia Naz’ın aramızdan ayrılışının birinci yılıydı. Düşünün koskoca bir yıl boyunca hiçbir şüphelinin üzerine gidilmedi. Adli Tıp Raporu; ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğini ispatlıyor. Ancak Rabia Naz’a çarpan arabanın kime ait olduğu araştırılmıyor. Baba Şaban Vatan; bir adli tıp uzmanı, polis, savcı gibi çocuğunun ölümünü araştırıyor. Delil toplamaya çalışıyor ama Rabia Naz’a çarpan arabanın sahibi bir türlü araştırılmıyor. Eski AKP’li belediye başkanının yeğeni, Rabia Naz’a arabayla çarparak öldürmesi konumunda şüpheli durumunda. Ancak hiçbir iddia araştırılmıyor. Dava adaletten kaçırılıyor. 

VATAN AİLESİNİN YANINDAYIZ

Rabia Naz’ın ölümündeki bu karanlık yetmezmiş gibi baba Vatan Şaban şikayet üzerine gözaltına alınıyor. Akıl sağlığının yerinde olmadığına karar veriliyor. Aileyi susturmak için jet hızıyla işleyen mekanizmalar, Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması için asla işlemiyor. Bugün Türkiye’nin birçok meydanında Rabia Naz için adalet istiyoruz. O koltuklarda oturup bu ölümün üzerini örtmeye çalışanlar iyi dinlesin.Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Kadın Meclisi olarak Rabia Naz’a adalet sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde Vatan ailesinin de yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekler.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X