Kocaeli’de ilk aşıyı başhekim oldu

14 Ocak 2021 12:14
Koronavirüs aşısının uygulamaları Kocaeli’de başladı. İlk aşıyı SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç oldu

Türkiye’nin Çin’den aldığı koronavirüs aşılarının ilk bölümü ülkemize geldi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun onay vermesinin ardından aşıların uygulaması geçtiğimiz gün itibari ile başladı. İlk kez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın denediği aşının uygulanma süreci Kocaeli’de devam etti. Kocaeli SEKA Devlet Hastanesi’nde kentimiz adına ilk uygulamanın yapıldığı koronavirüs aşısını aynı hastanenin Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç oldu. Aşı uygulama programına katılan ve açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, yaklaşık bir ay önce koronavirüse yakalanıp atlattığı için şu anda aşı olmasının mümkün olmadığını belirtti.

“COVID OLDUĞUM İÇİN”

İlk aşı uygulamasının ardından açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Sağlık Bakanımızın dün akşam belirttiği gibi uygulamalar başladı. İlimizde de bu sabahtan itibaren sağlık personelleriyle başladık. Yaklaşık bir ay önce Covid geçirdiğim için bana aşı uygulaması yapılamıyor. Sonrasında kendi aşımı kendim yaptıracağım. İlimizde Covid-19 pandemisi süresince gayretli çalışmalar yürütüldü. Aşılama çalışmaları sağlık personellerinden bilim kurulu üyelerine ve risk grubuna yapılacak. Bütün vatandaşlarımızın aşı olmasını öneririm.

“2023’E MESAJ”

Aşıyla birlikte toplum bağışıklılığını kazanıp yeni bir aşamaya geçilmesi gerekiyor. Aşılama sürecinin ülkemize, ilimize ve insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kocaeli’de hem kamu, hem özel hem de aile sağlık hastanelerinde aşılama çalışmaları devam ediyor. Vatandaş randevu alması gerekecek. Bütün arkadaşlarımızda randevulu olarak aşı yaptırıyor. Randevuya göre aşının barkotları da netleştirileceğiz. Aşı yazıp nüfus cüzdanının seri numarasının son dört hanesini 2023’e mesaj olarak gönderirsek aşılama hakkımız olup olmadığını öğrenebiliriz. Öncelikle sağlık personeli aşılanacak daha sonra risk grubu ve kronik hastalara yapılacak.  

“21 BİN SAĞLIK PERSONELİMİZ VAR”

Kocaeli’de 21 bin sağlık personelimiz var. Bütün personel aşılansa dahi yeteri kadar aşımız var. Bir sıkıntı yaşanmayacak. 796 bölgede aşı uygulaması gerçekleştireceğiz. Bugün ve yarın sağlık personelinin aşılaması bitmesini bekleniyor. Kesinlikle aşılamayla birlikte maske, mesafe ve temizlik bir bütünlük olarak devam edecek. Bugün aşı olduk hemen yarın etkisini gösterecek diye bir şey yok” dedi.  

“AĞRI HİSSETMEDİM”

SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç’un ardından Sağlık Hizmetleri Başkanı Şeref Kasımoğlu ve Halk Sağlığı Başkanı Mürsel Durmaz’a da aşı uygulaması gerçekleştirildi. Tunç, “Aşı esnasında ve sonrasın ağrı hissetmedim. Şu anda kendimi sağlıklı ve dinç hissediyorum. Kimsenin aşından korkup kaçmasına gerek yok. Herkesin aşı olmasını öneriyorum” dedi. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X