Kocaeli'de özel okulda skandal! O okul öğrenci mi kayırıyor?

20 Ekim 2023 15:00
Eğitimin geldiği son nokta, Kocaeli'de skandal bir olayla gözler önüne serildi

İlkokul 2’inci sınıfları okutan sınıf öğretmeninin, “hareketli” olan öğrencisi hakkında “Glutensiz beslenmesi gereken arkadaşına zorla kek yedirdiği” iddiasıyla öğrenci velisini çağırarak aileye hakaret ettiği ortaya çıktı.

HİPERAKTİF OLMASI NEDENİ İLE

Kocaeli'de bulunan bir özel eğitim kurumunda eğitim gören öğrenciye, kurum bünyesinde çalışan öğretmen ve müdür tarafından, öğrencinin "Hiperaktif" olması nedeni ile ötekileştirici tavırlar sergilendiği ve okuldan alınması için velisine baskı yapıldığı iddia edildi. Yaklaşık 5 yıl önce koruyucu aile oldukları kız çocuğuna, iyi bir gelecek sağlamak isteyen anne ve baba, evlatlarının yaşadıkları karşısında hayretler içinde kaldı.

"OKULDAN ALMAMDA ISRARCILAR"

Gazetemize açıklama yapan baba; "Ben yıllar sonra baba olma mutluluğunu kızıyla yaşayan, ilkokul ikinci sınıfa giden bir öğrenci velisiyim. Kızım buradaki özel bir okula gidiyor. Ancak sınıf öğretmeni onun çok yaramaz ve hiperaktif bir çocuk olduğu, çevresine zarar verdiği gerekçesiyle, onu okuldan almamız konusunda ısrarcı davranıyor. Öğretmen, çocuğumuzun hareketliliğinden dolayı çok rahatsız olmuş. Çocuğu sürekli İdareye göndererek, çocuğumuzu dışladı. İdare tarafından korkutulmasına, baskı altına alınmasına neden oldu. Milli Eğitim Müdürlüğünü arayarak olanları anlattım. Gerekli görüşmeleri yapacaklarını ifade ettiler. Müdür için okulunun başarısı, öğretmen için sınıfının başarısı her şeyden önemli. Ne yazık ki öğretmenimiz çocuğun ne ruhsal yapısını ne de çocukluğunun verdiği heyecanları anlayacak durumda değil" şeklinde konuştu.

"ÇOCUĞUM YARAMAZSA, EĞİTİM GÖRMEYECEK Mİ?"

Sözlerine devam eden baba veli; "Şimdi kızım her gün okuldan eve üzgün geliyor. Öğretmeninin onu hiç sevmediğini, müdüre gönderip cezalandırılmasını sağladığını söylüyor. Sürekli azarlanan ve disipline gönderilen 7-8 yaşında bir çocuğun psikolojik durumunu düşünebiliyor musunuz? Ben kızım çok sakin ve uslu bir çocuktur demiyorum. Çocuğum çok yaramazsa, eğitim göremeyecek mi? Okula gidemeyecek mi? Akademik olarak ortalamanın üzerinde olan bir çocuğun tek suçu diğerlerinden biraz daha yaramaz olmaksa, bir okul yönetimi ve bir öğretmenin bir çocuğun geleceğiyle bu denli uğraşmaya hakkı var mıdır?" ifadelerini kullandı

"HANGİ EĞİTİM ANLAYIŞINDA YER BULUR?"

"Öncelikle bu çocukların davranışlarını değerlendirirken çocukları yaramaz, tembel, şımarık gibi olumsuz bir şekilde etiketlemeden önce, bu çocukların davranışlarının kendi kontrolünde olmadan, istem dışı bu şekilde davrandıklarını bilmek ve bu açıdan değerlendirebilmek çok önemli" diyen baba; "Bir öğretmenin böyle davranması şaşırtıcı. Etiketlemeden önce çocuğu anlamak bir eğitimcinin asli görevi değil midir? Çocuğa karşı koşulsuz sevgi vermek ve bunu ona gerçekten hissettirebilmek süreçte en önemli adımken, çocuğu yargılamak ve ona destek vermek yerine ötekileştirmek hangi eğitim anlayışında yer bulur?" dedi

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X