Kocaeli'de tavuk üretimi durduruldu

09 Mayıs 2018 22:09
Kocaeli Kanatlı Tavuk Üreticileri Birliği Başkanı Alaattin Terzioğlu, yaptığı açıklamada Sakarya, Bilecik, Düzce, Akçakoca, Bolu ve Bursa’daki üreticilerden sonra ilimizde de tavuk üretimini durdurduklarını söyledi

Tarım Bakanlığı’nın bir süre önce çıkardığı yasa kapsamında kanatlı et firmaları ve üreticiler arasında çıkan anlaşmazlık, tavuk çiftliklerini boşalttı. Geçtiğimiz gün Sakarya, Bilecik, Düzce, Akçakoca, Bolu ve Bursa’daki üreticiler, üretimi durdurma kararı almıştı. Kocaeli’deki yaklaşık 500 üretici firma da anlaşma sağlanana kadar çiftliklere yeni civciv koymayacak. Durdurma kararının alındığı toplantıya Kocaeli Kanatlı Tavuk Üreticileri Birliği Başkanı Alaattin Terzioğlu, Başkan Yardımcısı Selami Yıldız, Muhasip Üye Metin Erdoğan, Yusuf Karaaslan, Kahraman Ordu, Hüseyin Aktaş, Basri Çayır ve üyeler katıldı.

MUHATAP ALININCAYA KADAR
Kanatlı hayvan eti üreticilerinin yaptığı bilgilendirme toplantısında bu kararı alan Kocaeli Kanatlı Tavuk Üreticileri Birliği Başkanı Alaattin Terzioğlu, konu ile ilgili açıklama yaparak “Tarım Bakanlığı yeni bir yönetmelik çıkardı. Firmalara birlik ve entegreler arasında sözleşme yapma hakkı tanıdı. Bu sözleşme yapma hakkından dolayı firmalar ile görüşüldü. Fakat firmalar bu yönetmeliğe göre sözleşme yapmayacaklarını beyan ettiler. Birlikler ile konuşup anlaşma yoluna gitmeyeceklerine karar vererek Marmara bölgesinde üretimi durdurma kararı verdi. Firma bizi muhatap alıncaya kadar üretime başlamayacağız” dedi.

SÖZLEŞMEYE YANAŞMIYORLAR
Başkan Terzioğlu, “Firmalar ile görüşmek istedik, randevu talep ettik. As Piliç ve CP Piliç ile görüştük. Şen Piliç ile de görüştük ama neticeye varmadık. Bu görüşmelerden netice alamadığımız için üretimi durdurma kararı aldık. Firmalar sözleşme yapmak istemiyor. Yönetmeliğe göre sözleşme yapmadıkları için Kocaeli ve Marmara bölgesindeki tavuk üreticileri ve birlikleri ile ortak bir karar alarak üretimi durdurduk” diye konuştu.

YÜZDE 75’İNİ KARŞILIYORUZ
İlimizdeki tavuk üretimi ve bölgede üretim yapan firmalardan da bahseden Kocaeli Kanatlı Tavuk Üreticileri Birliği Başkanı Alaattin Terzioğlu, “İlimiz tavuk üretiminde önemli bir paya sahipken Marmara Bölgesi Türkiye üretiminin yüzde 75’ini karşılıyor. Ayrıca ilimizde yaklaşık 550 tavuk çiftliği bulunuyor ve ilimizde yılda 12 milyon civciv üretimi yapılıyor. Kocaeli’de üretim yapan 4 adet firma var. Bunlar; Şen Piliç, As Piliç, CP Piliç, Bey Piliç” bilgisini verdi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X