KOTO burslara zam yaptı

29 Kasım 2017 14:55
Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Kasım ayı meclisinde, Meclis Başkanı Akın Doğan, üniversite öğrencilerine verdikleri bursa zam yapıldığını açıkladı

Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.  Vali Hüseyin Aksoy’un salondan ayrılmasının ardından Akın Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantısında 6 gündem maddesi yer aldı. Toplantıya KOTO Başkanı Necmi Bulut, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda meclis üyesi katılım gösterdi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Akın Doğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü, 24 Kasım Öğretmenler Günü, halter sporcusu Naim Süleymanoğlu’nun yaşamını yitirmesi konularına değinirken, ayrıca tüm vatandaşların Mevlid Kandilini’de kutladı. Sonrasında Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Avni Arıcan Ekim ayı mizan raporunu sundu.

ÜYELERİMİZİ İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTURDUK

25 Kasım tarihli toplantı zaptının görüşülmesi ve onaya sunulmasının ardından aylık faaliyet raporunu okuyan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Oldukça yoğun ve verimli geçen bir ayı geride bıraktık. Üyelerimizin yurtdışı pazarlarına açılması ve gerçekleştirdiğimiz fuarlara katılımı desteklemek için bu ay Bosna Hersek’e gezi düzenleyerek üyelerimizi oranın iş dünyası ile buluşturduk” ifadelerini kullandı.

ÇEŞİTLİ İSTİŞARE TOPLANTILARI YAPTIK

Sözlerini sürdüren Bulut, “Bunun sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantıya katıldık. Orada yerli otomobil konusu konuşuldu. Bir araya gelen 5 firmanın bir araya gelerek aynı kağıda imza atabilmesi olumlu bir gelişmedir. İnşallah bu birlikteliği sahada da görürüz. Kartepe zirvesine katılım sağladık. Bunun yanında çeşitli kutlamalar ve istişare toplantılarına katılım gösterdik. Sektörümüzün sorunları ve çözüm önerilerini görüşebilmek için çeşitli toplantılarımızı da yaptık” dedi.

FUAR KONUSUNDA DAHA KAPSAMLI ÇALIŞMA

Bulut’un ardından kürsüye gelen Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Yılmaz Bosna Hersek gezisi ile ilgili bilgiler vererek, “Orada karşılaştığım ilginç bir durum vardı. Bosna’dan bir kabin firması SANTEK Fuarı’na katıldığını buradan profil almak istediğini ancak profil alacak bir tane bile firma bulamadığını söyledi. Bu durum bize fuar konusunda daha kapsamlı çalışma yapılmasını gösteriyor” diye konuştu.

BAŞARISIZ ÖĞRENCİLERİN BURSU KESİLDİ

KOTO tarafından üniversite öğrencilerine verilen burs bedelinin arttırılması ile ilgili, burs verilen ve başarısız olan 3 öğrenciye verilen bursun kesilmesi, 63 öğrenciye 2017-2018 öğretim yılında da burs verilmesine, kişi başı 200 TL olan burs miktarının 250 TL’ye çıkarılması teklif edildi. Üyelerden bu konuyla burs komisyonunun ilgilenmesi gerektiği önerisi geldi. Ancak burs miktarlarındaki değişimlerin meclis tarafından karara bağlanması gerektiği KOTO Meclis başkanı Akın Doğan tarafından bildirildi. Oylama sonrasında 63 öğrenciye verilen burs miktarının 250 TL olarak belirlenmesi kararı alındı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X