KOÜ'lü öğrenciler şu sıralar bir hayli dertli!

09 Ocak 2018 22:08
Geçme notunun 65 olduğu Kocaeli Üniversitesi'nde, öğrenciler şu sıralar durumdan bir hayli muzdarip...

Geçme notu 65 olmasıyla ünlü olan Kocaeli Üniversitesi’nin öğrencileri bazen ciddi, bazen mizahi de olsa sık sık bu yüzden çektikleri acıyı sosyal medya üzerinden dile getiriyor. Dünse öğrenciler bunu organize bir şekilde sosyal medyada Twitter üzerinden bir hashtag çalışmasıyla herkese duyurmak için çalışmaya başladılar. Halen çalışma #koüdegeçmenotu50olsun hashtagiyle sürüyor.

HÜLAGÜ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Yıllardır 65 olan geçme notundan muzdarip öğrenciler bu kez kendi teklifleriyle sahalardaydılar. Öğrenciler, #koüdegeçmenotu50olsun diyerek adeta kendi tekliflerini üniversite yönetimine duyurmaya çalışıyorlar. Kocaeli Üniversitesi yönetiminden, gelecekte bir yanıt alınır mı bilinmez ancak Twitter'in en fenomen rektörü olarak bilinen Prof. Dr. Sadettin Hülagü’den de henüz hastage bir yanıt tweeti gelmedi.

GEÇME NOTU 50'YDİ

Kocaeli Üniversitesi’nde 2010 yılında gidilen değişiklikle Avrupa Birliği'ne üyelik kapsamında yükseköğrenimde kaliteyi artırmak, Avrupa'daki üniversitelerle uyumu sağlamak açısından Bologna süreci uygulamaya konulduktan sonra ders geçme notu 65'e yükseltilmişti. Bu süreçten önce ise ders geçme notu 50’ydi.

Atılan tweetlere hak verenler de var karşı çıkanlar da... İşte o tweetlerden bazıları:

Bir akademisyenden gelen destek ise görenleri mutlu etti

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X