KYÖD’den anlamlı çevre etkinliği

15 Eylül 2018 12:38
Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) 15 Eylül Dünya Temizlik Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı

KYÖD 15 Eylül Dünya Temizlik Haftası dolayısıyla büyük bir temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Doğa ve çevre bilinci oluşturmak, çevre felaketlerine dikkat çekmek, sivil toplumun duyarlılığını ve farkındalığını sağlamak amacıyla İzmit Ketenciler Köyü’nde düzenlenen çöp toplama etkinliğine katılım oldukça yoğun oldu. Sabah erken saatlerde İzmit Perşembe Pazarı alanında toplanan grup, hep birlikte İzmit Ketinceler Köyü’ne giderek bölgede çöp topladı.

YOĞUN KATILIM

KYÖD’ün öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe KYÖD Başkanı Av. Didem Turan, KYÖD Yönetim Kurulu üyeleri Hülya Güreli Yolcubal, Erdem Çakır, Uğur Saral, Vural Atılgan, İlbey Kılavuz, Cemal Hüseyin ve Görkem Kızıltaş, Gölcük Rotary Kulübü Başkanı Ümit Tören, Kocaeli Bisikletliler Derneği Başkanı Şehnaz Başaran, Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği (KOHSAVDER) Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz, Derince Motosikletliler Kulübü Başkanı Birkan Karayel, Kocaeli Marmara Trekking  Gurubu, Mimar Sinan Lisesi'ni temsilen Matematik Öğretmeni Ali Kulaç, Kocaeli Çevre Savunması Çetin Güzel ve çevre gönüllüleri katıldı.

"KENDİ EVİMİZDEN PİSLİĞİ ÇIKARDIĞIMIZDA TEMİZLENMİYORUZ"

Gelin hep birlikte doğamıza, ağacımıza, şehrimize, ülkemize sahip çıkalım sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılımın yüksek olmasının kendilerini oldukça mutlu ettiğini dile getirerek açıklamasına başlayan KYÖD Başkanı Av. Didem Turan, “Bugün Dünya Temizlik Günü. Dünyada şu anda 150’den fazla ülkede doğaya yaptığı kirletmeye karşı tepkisel eylemle temizlik etkinliği yapılıyor. Biz de bunun Kocaeli ayağını Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği olarak bu kentteki doğaseverlerle birlikte gerçekleştirmek için bu etkinliği düzenledik. Ketence Gölet’inin etrafındayız şu an. Piknikçilerin gelip buraya attığı muhtelif çöp atıklarının dışında evsel ve inşaat atıklarını da gelip buraya atmış insanlar. Kendi evimizden pisliği çıkardığımızda temizlenmiyoruz aslında. Doğanın insan eliyle hunharca kirletilmesine dur demek istiyoruz. Umarım bu etkinliğimizle insanlarda bu alanda bir duyarlılık oluşturabiliriz. Çabamız ve gayretimiz buna yönelik" ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X