Mannesman'ın hurdaları satışta! Muhammen bedeli ise...

03 Eylül 2018 01:59
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Mayıs 2018 tarihinde temeli atılan Mannesman Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapımı devam ederken, eski boru fabrikası binalarının yıkımı, enkazının kaldırılması ve metal hurdalarının satışı için ihale açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark içinde yer alan Mannesman Fabrikası’nın boşalttığı alanda, Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi, kongre merkezinin temeli 10 Mayıs 2018 tarihinde törenle atılmıştı. Çalışmalar hızla devam ederken, Boru Fabrikası alanındaki binaların yıkılarak enkazının taşınması karşılığı binalarda bulunan muhtelif metal malzemelerin satışı için ihale açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Eylül Çarşamba günü saat 10.30’da Belediye Encümeni'nde gerçekleşecek ihalede, muhammen bedel 1 milyon 800 bin TL olarak belirlendi. İhalenin geçici teminatı 54 bin TL, ayrıca ihaleyi kazanandan 150 bin TL geçici zarar tazmin bedeli alınacak.

3 BLOKTAN OLUŞACAK

36 dönüm üzerinde yapımına başlanan kongre merkezi 3 bloktan oluşacak. Projede; 3 bin kişilik ana kongre merkezi, fuaye, sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları, atölyeler ve yeme içme birimleri bulunacak. Proje alanına yaya ve taşıtla ulaşım sağlanabilecek. Proje içinde açık otopark alanları ve peyzaj düzenlemeleri yer alacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X