Meteorolojiden kritik uyarı: Ceviz büyüklüğünde dolu...

26 Haziran 2018 09:14
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kocaeli ve Marmara Bölgesi’nde süper hücreli ve ceviz büyüklüğünde dolu yağabileceği konusunda uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre Kocaeli ve Marmara Bölgesi için üst üste doluuyarısı geldi. İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinin bir kısmında süper hücreli fırtına ve ceviz büyüklüğünde dolu yağacağı belirtildi. Daha önce 27 Temmuz 2017'de yağan dolu mega kenti felç etmişti. Yağan dolu, birçok araca ve binalara büyük zarar vermişti. Bugün ve yarın için yapılan dolu uyarısının ardından insanlar teyakkuza geçti.

UYGUN KOŞULLAR OLUŞUYOR

Yapılan uyarıda, "Marmara genelinde sıcak hava ve poyrazla Karadeniz'den nem taşınımı varken, yukarı seviyelerden alçak merkez ve serin hava yaklaşıyor. Yüksek nem ve düşey sıcaklık profili, Marmara genelinde gök gürültülü fırtınalar için uygun koşullar oluşturuyor. Bunlar dar alanlarda sağanak geçişleri şeklinde görüleceğinden, hangi saatte tam olarak nerede yağış düşeceği şimdiden tahmin edilemez ama İstanbul'da koşulların uygun olduğu bölge içerisinde yer alıyor" açıklamasında bulunuldu. 

SİGORTA ŞİRKETLERİ SMS İLE UYARDI

Sigorta şirketlerince vatandaşların cep telefonlarına gönderilen mesajlarda, beklenen kuvvetli yağmur ve dolu yağışı için tedbir alınması istendi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X