Mikro Kredi’den yüzlerce kadın yararlandı

01 Şubat 2019 12:16
Türkiye'de 2003 yılında Prof. Muhammed Yunus'un girişimleriyle Grameen Trust ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından ortaklaşa başlatılan mikro krediden İzmit’te yüzlerce kadın yararlandı

2013 yılından itibaren İzmit’te de şube açan mikro kredi dar gelirli kadınlara umut olmaya devam ediyor. Kadıköy Mahallesi’ndeki mahalle konağı içinde faaliyet gösteren mikro krediye bir yıl içinde 300 kadının başvurduğunu söyleyen yetkililer, "Başvuru yapan 300 kadına 470 bin lira kredi kullandırıldı. Mikro kredi şubesi iş kurmak ya da işini geliştirmek isteyen ev hanımı kadınlara 100-1000 lira arasında 46 haftada geri ödenmek üzere faizsiz şekilde kredi imkânı sağlıyor.

4 GÜNLÜK EĞİTİM

Kendi işini kurmak isteyen kadınlar bu krediye başvurabiliyor. Dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına olanak sağlayan mikro krediden faydalanmak isteyenlerin kredileri 4 günlük bir eğitim sonunda teminat ve kefalet gerektirmeden veriliyor. Kredi alan kadınlara mikro kredi şubesi saha görevlileri yapacakları işlerle ilgili bilgilendirmelerde bulunuyorlar” dediler. İzmit Belediyesi yetkilileri, mikro krediden 5 yıl içinde bine yakın kadının yararlandığını da söylediler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X