Muhtar Kızıl: Mahallemizin nüfusu sürekli düşüyor

17 Şubat 2019 13:46
İzmit Veliahmet Mahallesi Muhtarı Kadir Kızıl, “Mahallemizin nüfusu sürekli düşüyor. Her ne kadar merkezi bir yerde olsak da gençliğimiz burada durmuyor. Sosyal donatısı olan, güvenlikli, otoparklı yerleri tercih ediyorlar” dedi

İzmit Veliahmet Mahallesi Muhtarı Kadir Kızıl Hoşgör Pastanesi'nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahallenin sıkıntı ve sorunlarından bahseden Kızıl, 5. dönem muhtarlık için aday olduğunu açıkladı. Toplantıda konuşan Kızıl, “Benim her zaman söylediğim bir söz vardır. Muhtarlık ek iş değil, tek iştir. Biz hepimiz muhtarız. Sokaklarımızda mahallemizde oturan insanların hepsi muhtardır, azadır. Bunda en ufak bir tereddütünüz olmasın. Ben nasıl 20 senedir sizden gelen talepleri üst makamlara ilettiysem aynı şekilde çalışmalara devam edeceğim. Siz o sokaklardan bana talepleri, istekler ve şikayetleri aktarmazsanız ben küflenirim. Ben küflenmeyi kabul etmiyorum” dedi.

KADIN ADAY YETİŞTİRECEĞİZ

Muhtarlıkta 20 yılı doldurduğunu belirten Kızıl, “Beni bu 20 yıla siz getirdiniz. Ben bu göreve geldiğimde 38 yaşında bir delikanlıydım. 20 yıldır bu görevi yapıyoruz. Gönül isterdi ki genç, dinamik, kadın ya da erkek bir muhtar adayı olsun. İçimden kadın muhtar adayı geçiyor. Gittiğim yerlerde hep imreniyorum. Bizim de bir kadın muhtar adayı yetiştirmemiz gerekiyor. Maalesef bu dönemde yetiştireceğim kişi çıkmadı. İnşallah önümüzde döneme bir kadın muhtar adayı yetiştireceğiz” dedi.

TELEFONUM 24 SAAT AÇIK

Kızıl, “Bizim Veliahmet Mahallesi'nden başka gidecek bir yerimiz yok. Sıkıntılarımız var mı, evet var. Sorunlarımız var mı evet var. İnsanoğlunun yaşadığı yerde sıkıntı sorun bitmez. 31 Mart seçimlerinde ben de varım. Seçildiğim taktirde sizlere hiçbir vaatte bulunmuyorum. Diğer adaylar gibi sözler vermiyorum. Sizlere vereceğim tek bir vaat var. Sizlere 20 yıl önce bir vaatte bulundum. Benim cep telefonum hep açık dedim. 20 yıldır değişmeyen tek vaadim budur. Benim cep telefonum 24 saat açıktır” dedi.

8 SAAT DEĞİL, 24 SAAT

Muhtar olduğu dönemden beridir hiçbir kurumda çalışmadığını belirten Kızıl, “Kendi emeğimle, çabamla, sizlerin de vermiş olduğu katkıyla bugünlere geldik. Emekliyiz eşimle birlikte, maaşımız var. Kendi kendimizi geçindiriyoruz. Muhtarlık 8 saat değil 24 saattir. Ölüm olur, hasta olur, düğün olur. Dolayısıyla vatandaşın size 24 saat ulaşması gerekiyor. Ben bu zamana kadar asla o koltuğa eşimi oturtmadım. Çünkü orası devlet dairesidir. Benim aldığım devlet terbiyesi bana bunu öğretir. Veliahmet Mahalle halkı beni seçtiyse orada beni görmek istiyordur. O yüzden sürekli oradayım” dedi.

VAAT VERECEK KURUM DEĞİLİZ

Bazı muhtar adaylarının vatandaşlara verdikleri vaatleri eleştiren Kızıl, “Birçok yerde broşürler vaatler havalarda uçuşuyor. Bilinmesi gereken şey şudur ki muhtarlıkların bütçesi yoktur. Muhtarlığa devlet ek bütçe ayırmıyor. Onun için kimse vaat vermesin. Biz vaat verecek kurum değil, vatandaşlarla ilgili makamlar arasındaki bir köprüyüz. Bizim asli görevimiz budur. Mahallemizin içine şehir içi ulaşım aracı getirttik ama yollarımız dar olduğu için araba mahallemizde çalışamadı. Belediyemiz yeni yapılacak binalarda otopark yapmak şartı ile imar veriyor ama bakıyoruz vatandaşlar otopark olarak gösterdikleri yerleri dairelere çeviriyor. Bunlar olmamalı” dedi.

NÜFUS SÜREKLİ DÜŞÜYOR

Veliahmet Mahallesinde yapılacak olan kentsel dönüşümle ilgili konuşan Kızıl, “Bir özel firma mahallemizin belirli bir kısmında çalışma yapmaya kalktı, bazı vatandaşlarımız ayaklandı. Ben size soruyorum, güzel, otoparklı, sosyal donatılı bir yerde kim yaşamak istemez ki. Mahallemizin nüfusu sürekli düşüyor. Gençlik artık burada yaşamak istemiyor. Her ne kadar merkezi bir yerde olsak da gençliğimiz burada durmuyor. Sosyal donatısı olan, güvenlikli, otoparklı yerleri tercih ediyorlar. Bunlar onların en doğal hakkıdır. Bizler bu sıkıntıları çekiyoruz ama gençlik artık bunu çekmiyor. Olması gerekiyor ve olmalıdır” dedi.

SİT ALANLARI BELİMİZİ BÜKÜYOR

Son olarak mahallenin sorunlarına değinen Kızıl, “Mahallemizin belini büken SİT alanlarıdır. Yüzölçümü bakımından mahallemizin 3’te 1’i SİT alanıdır. Firmalar buralarda çalışma yapamıyor. İnşallah birileri çıkar da bir gün bu SİT alanlarını 3. dereceye çeker ve kat sayıları yükselir. İzmit’in en sağlam ve en güzel yerleri bizim mahallemizde bulunuyor. İmar izni verilmiş olsa, kat sayıları yükselse mahallemizin değeri artar. Bugün buraya gelerek bana destek olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X