'Mustafa Kemal'e hakaret eden o yazarı İzmit'e sokmayın'

09 Mayıs 2017 10:48
CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit Belediyesi ile uyum içinde çalıştıkları söyleminin doğru olmadığını belirterek, “Uyum istiyorlarsa Mustafa Kemal’e hakaret eden Mustafa Armağan’ın programını iptal etsinler” dedi

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, parti binasında yaptığı açıklamada gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmit Belediyesi tarafından misafir edilecek ve kitap fuarına katılacak olan Mustafa Armağan hakkın da çok sert açıklamalar yapan İlçe Başkanı Küçükkaya, İzmit Belediyesiyle de uyum içinde çalıştıkları şeklindeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

BEKLENTİLER BEYHUDE

AKP’nin, FETO ile ilgili soruşturma ve hukuk sürecinin sadece kendi siyasal manevralarına, kendi siyasal çıkarlarına kullanacağı iddiasında bulunan Küçükkaya, “AKP’deki, adalet kısmındaki arkadaşların beklentileri beyhudedir. Bu süreçte ezilenler gariban vatandaşlar olmuştur. FETO’cu, baklavacı, dondurmacı yatakçının olduğu yerlerde hala siyasiler kayrılmış bulunmaktadır” dedi.

UYUM YOK

Yakın zamanda İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın kendisini telefonla arayarak nazik bir şekilde konuşma yaptıkları bilgisini veren Mehmet Ümit Küçükkaya “Nevzat beye söylediğim şeyi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Yüksek Seçim Kurulu‘nun mahkeme kararları bile İzmit’te uygulanmamıştır. İlgili mahkeme kararlarını basında tartıştık. Nevzat bey bu konuşulanlardan haberi olmadığını söyledi. Geçtiğimiz hafta CHP ziyaretinde il başkanlarımız daha önceden büyükşehir belediye başkanının ziyaretinde uyum içerisinde çalışıldığı iddia edildi. Uyumlu yapılma çalışma söz konusu değildir” diye konuştu.

İPTAL ETSİNLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanına, il başkanlarının ve il hazirununa açık çağrı yapan CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya “Uyum içinde huzurlu bir İzmit isteniyorsa Büyükşehir Belediyesinin Mustafa Kemal’e hakaret eden Mustafa Armağan’ın programını iptal etmesi gerekiyor. Bütün il başkanın, Belediye Başkanlarının hatta Vali ve Kaymakamın sorumluluğundadır” şeklinde konuştu.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL

Küçükkaya son olarak şunları söyledi: “Teröristi övme suçu işleyen bir adamı, Fettullah Gülen’i öven kitaplar yazan ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili ipe sapa gelmez tarihe ilgili açıklamaları fütursuzca yapan bir adamı İzmit’te büyükşehir misafir ediyorsa burada uyum çıkmaz. Kent kamuoyuna açık çağrımdır. Sabrımızla oynamasınlar Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere il başkanları toplantısında bir sonuç çıksın, kardeşleri olarak uyarımdır, hep birlikte Mustafa Armağanı İzmit’e sokmayalım, Fettullah Gülen’i övmenin, Atatürk’e hakaret etmenin düşünce özgülüğü ile ilgili alakası olmadığı bellidir. Bursa Nutku ve Gençliğe Hitabe yetkilerimizde bakidir.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X