Mutlu’dan Kent Meydanı önerisi: Fonksiyonel kullanılmalı

30 Aralık 2021 14:38
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, yeni Milli İrade Meydanı Projesi ile ilgili önerilerde bulunarak, bu alanın daha fonksiyonel kullanılması gerektiğini ifade etti

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, dün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından kamuoyuna tanıtılan yeni Milli İrade Meydanı Projesi ile ilgili çözüm önerilerini dile getirdi. Mutlu, 50 dönümlük büyük bir alanın sadece bir kent meydanı olarak kullanılmasının fonksiyonel olmadığını belirterek alanın daha fonksiyonel kullanılması gerektiğini ifade etti. Mutlu’nun soyal medya hesabından yaptığı açıklaması şöyle: “Milli İrade Meydanı (Eski Perşembe Pazarı) yeni projesi dün tanıtıldı. Koca alanı (50 dönüm) bir meydan olarak kullanmak çok fonksiyonel değildir. Zaten eski Valiliğin orası ( 8 dönüm) bir beton alan olarak kent meydanı haline getirildi. Milli İrade Meydanı eski Valiliğin tam 7 katı büyüklüğündeki bir alan, dolayısıyla burası daha fonksiyonel kullanılmalıdır.

“KÜLTÜR MERKEZİ YAKIŞIR”

Peki ne yapılmalıdır? Kentin halihazırda otopark ihtiyacı ilerleyen süreçte çok daha fazla artacaktır. Alanın altı mutlaka kapalı otopark olmalıdır. Meydanın güney kısmına (Baro karşısı) Taksim' deki Atatürk Kültür Merkezi benzeri şehrin sembolü olacak bir mimari yapı ile bir kültür merkezi yapılmalıdır. Şehrimizde tiyatro, konser, fotoğraf sergisi vs. her türlü sanat faaliyeti için Süleyman Demirel Kültür Merkezi kullanılmaktadır. Bu da artık ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Şehrin merkezine böyle bir kültür merkezi yakışır. Yine meydanın uygun bir alanına birkaç salonlu nikah salonu yapılabilir. Bu da kent için ciddi bir ihtiyaçtır. Bu alan kent için çok önemli bir fırsattır. Bunun heba edilmemesi gerekmektedir.”

 

SEFA GARDİYANOĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X