NATO hattından 200 bin TL’lik mazot çalan 4 hırsız tutuklandı

07 Mart 2017 19:45
Körfez'de NATO boru hattından 200 bin TL değerinde akaryakıt çalan ve polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalanarak adliyeye sevk edilen 4 hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi

Körfez Hamit Kaplan Caddesi üzerinde satın aldıkları oto yıkama dükkanının altına tünel kazarak, NATO boru hattından 200 bin TL değerinde 50 ton akaryakıt çalan 4 kişi düzenlenen operasyonla yakalandı. Edinilen bilgiye göre, oto yıkama bölgesinde yoğunlaşan mazot kokusu ile ortaya çıkan hırsızlık olayı sonrasında Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri inceleme başlatmıştı.

3 İLDE OPERASYON

Hırsızlık olayına karıştığı belirlenen Ş.A., M.Z., M.Ç. ve E.P. yapılan araştırma sonucu Bursa, Yalova ve Kocaeli’de belirlenen adreslerde polis ekiplerince gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Yapılan operasyonda gözaltına alınan şahıslarla birlikte 1 ruhsatsız silah, akaryakıt hırsızlığında kullanılan ve içine 3 adet tank yerleştirilmiş panelvan araç ile hırsızlıkta kullanılan aparatlar ele geçirildi. Satın aldıkları dükkandan 10 metre tünel kazarak 50 ton akaryakıt çaldığı tespit edilen 4 hırsız, Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Ş.A., M.Z., M.Ç. ve E.P. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

29 BİN TL'YE DEVRALDILAR

NATO boru hattından akaryakıt çalan 4 kişinin Ocak ayında oto yıkama işyerini 29 bin liraya devralmak için anlaştığı belirlendi. 26 bin lira ödeme yapılırken, 3 bin liralık kısmın ödenmemesi nedeniyle devir işlemleri bekletildiği kaydedildi. 4 kişinin, 'tadilat yapacaklarını' söyleyerek işyerini kapattıkları kaydedildi. Binanın sahibinin, işyerinde tadilat yapıldığını düşünerek şüphelenmediği, zemini kazan şüphelilerin molozları da işyerinin arka kısmına yığdığı anlaşıldı.

YAYILAN KOKU ELE VERDİ

Bir süre sonra bina sahibi ve çevrede yaşayanlar yayılan kokudan şüphelenerek polise haber verdi. İşyerine gelen polisler, binanın temeli açıldıktan sonra yaklaşık 3 metre uzunluğunda bir tünel kazılarak boru hattına ulaşıldığını, akaryakıt hattına bağlanan boru ile yakıt çalındığını tespit etti. 20 gün önce NATO boru hattına ulaşan kişilerin yaklaşık 50 ton yakıt çaldığı tahmin edilirken, aktarma yaptıkları boruyu ise işyerinde dolabın içine gizledikleri görüldü.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X