Nihat Ergün: Mahmut Civelek 13 kişilik listede olmalı

12 Mayıs 2018 15:25
AK Parti İl İstişare Kurulu Toplantısı'nda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Mahmut Civelek’in 13 kişilik milletvekili listesinde olması gerektiğini belirtti

AK Parti İl İstişare Kurulu Toplantısı Antikkapı Restoran’da gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Başkanvekili Abdullah Eryarsoy, Kurucu İl Başkanı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, il yöneticileri, eski belediye başkanları, meclis üyeleri, kurucu il yönetim kurulu üyeleri, milletvekili aday adayları katılım gösterdi. AK Parti’de bugün yapılan İl İstişare Kurulu Toplantısında Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün yaptığı konuşma dikkat çekti. Ergün, Mahmut Civelek’in hem geçen dönemde hem de bu dönemde milletvekili adaylık listesinde olması gerektiğini söyledi.

UZUN UZUN DİNLEMEYE GELDİK
Toplantıda ilk sözü alan İl Başkanvekili Abdullah Eryarsoy selamlama konuşmasının ardından, “Hep birlikte başarımızı bir adım ileri taşımaya gayret edeceğiz. Bilginiz ve siyasi tecrübenize her zaman ihtiyacımız vardı ve var olacaktır. Partimiz bugünlere kadar bu şekilde geldiyse bu sizlerin sayesindedir. Sandıklar açılıp oylar sayılıncaya kadar seçim kazanılmış değildir. Bu açıdan her zaman ki gibi çok çalışmamız gerekiyor. Bugün buraya uzun uzun konuşmaya değil, uzun uzun dinlemeye geldik. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GIPTA EDİLEN BİR ÜLKE OLDUK
Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Şükürler olsun 2001 yılında millet AK Parti’yi kurdu ve kaptanımızı belirledik. Geçtiğimiz 16 yılda gerek yerelde gerek merkezi iktidar olarak, çok hayırlı işler yaptık, çok badireler atlattık, bütün bu sıkıntıların önemli bölümünü dağları tepeleri aştık. Ülkemizi bugün gelişmekte olan veya gelişemeyen, sömürülen toplumların ulusların bir bakıma gıpta ettiği bir ülke durumuna geldik. Bunu yurtdışına yaptığımız gezilerde bire bir görüyoruz. Bu yüzden daha çok çalışıp daha iyi durumlara geleceğiz. Sadece seçimde değil seçimden sonra da bu şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu.

SIÇRAMA YAPMAMIZ LAZIM
Karaosmanoğlu’nun ardından kürsüye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Nihat Ergün, “Partimizi kurduğumuzda Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarına vurgu yapan bir isimle partimizi kurduk. Partimiz bizim de beklediğimizin aksine hızlı bir şekilde iktidara geldi. Türkiye’de iki defa iktidara gelen parti var, ama 4 defa üst üste 4 defa iktidar olan parti yok. AK Parti bunu başardı. Önümüzdeki dönemde 5. Dönem var. Kalkınmada gelinen nokta az bir başarı değil. Ama sıçrama yapmamız lazım. Her açıdan orta düzeydeyiz şu anda. Demokrasi, adalet, hukuk bunlarda aldığımız mesafe bizleri orta düzeye getirdi. Gelir düzeyimiz de orta düzeydir. Bu bizi kısa süre için mutlu edebilir. Ama zengin ülke değiliz henüz. İdeallerimizi yapacak zenginliğe ulaşmak için sıçrama yapmamız lazım. Teknoloji düzeyimizi orta teknolojiden yüksek teknolojiye ulaşmamız lazım” dedi.

MAHMUT BEY LİSTEDE OLMALIYDI
AK Parti Eski İl Başkanlarından Mahmut Civelek’in de milletvekili adayı olması gerektiğini belirten Ergün, “Sıçrama için zemini sağlamlaştırmamız lazım. O zemin, hukuk, adalet, insan hakları zeminidir. İnşallah önümüzdeki dönem sıçrama yapacağımız bir dönem olur. Birkaç yıl içerisinde bunu aşmalıyız. Önümüzdeki süreci çok çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. AK Parti Kocaeli Teşkilatları her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde sonuç alıyor. Ve bunun karşılığını alıyor. Milletvekilleri olarak teşkilat ağırlıklı bir liste oluşuyor. Vekil sayısı 13’e çıktı. Ben bu geleneğin yine süreceğini düşünüyorum. Mahmut bey geçen dönem listede olmalıydı. Bu eksiklikti. İnşallah Şemsettin bey de listede olur. Eminim bu değerlendirme bu süreçte de yapılacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

BURAYA NUTUK ATMAK İÇİN GELMEDİK
Son olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “AK Parti’de aktif görevde olan var. Ama aktif görevde olmayan ancak fikirlerini önemsediğimiz kişilerde var. Burada da nutuk atmak için değil istişare etmek için bir araya geldik. Görevimiz, pozisyonumuz ne olursa olsun ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Ülke 15-16 yıldan beri önemli başarılara imza attı. Ancak bunların kalıcı olması için önümüzdeki süreçte bu sıçramanın başlaması gerekir” sözlerini kullandı.

SEÇİMLER AÇIK ARA FARKLA GERÇEKLEŞECEK
Işık sözlerini, “Bu süreç 16 Nisan’da yapılan sistem değişikliğimizin uygulamaya konulmasıyla başlayacak. Şimdi bu geçişte Türkiye’nin yoluna bir sorun yaşamadan devam edebilmesi için 24 Haziran’da desteğe ihtiyacımız var. Aslında baktığımızda seçimin sonucu bellidir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmadan biteceğini düşünüyorum. Milletvekilliği sonuçlarının da açık ara farkla gerçekleşeceğini düşünüyorum. Ancak tabi ki biz bu rahatlığa alışmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde sonlandırdı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X