Nilüfer satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

30 Nisan 2018 17:37
Tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin dikkat çeken şehri Bursa’nın en kalabalık üçüncü ilçesi Nilüfer’de toplam 64 mahalle bulunuyor.

1987 yılında kurulan Nilüfer, şehrin batısında yer alıyor. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım’dan sonra Bursa’nın üçüncü merkez ilçesi olarak adından söz ettiriyor. Bursa ekonomisine katkı sağlayan ilçelerin başında gelen Nilüfer, ilin konut ihtiyacını karşılayabilecek toplu konut alanlarıyla son yıllarda öne çıkıyor. Ekonomisinde sanayinin ağrılıkta olduğu Bursa’nın, Nilüfer ilçesinde yer alan organize sanayi bölgeleri şöyle; Büyük Organize Sanayi Bölgesi, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi, Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi, Deri Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Sitesi. İstihdama önemli ölçüde katkı sağlayan Nilüfer, bölgenin ilk yerleşim yerlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Kentsel dönüşüm, yatırım ve ulaşım projelerinin planlandığı şehirde emlak piyasası yakından takip ediliyor. Peki, Nilüfer’de son bir yılda satılık daire fiyatları ne kadar arttı?  Nilüfer satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Nilüfer emlak piyasası hakkında merak edilenler…

Nilüfer satılık daire fiyatları son bir yılda yüzde 1.15 arttı!
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Nilüfer satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.15 artış gösterdi. Nilüfer ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 284 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 17 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Nilüfer satılık ev fiyatıortalama 100 metrekare için, 171 bin 265 TL ile 285 bin 400 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 228 bin 353 TL olarak belirtiliyor.

Nilüfer kiralık daire fiyatları ne kadar?
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Nilüfer kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 817 TL, maksimum 1.361 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.089 TL olarak gösteriliyor.

Nilüfer’in konutta kazandıran mahallesi: Altınşehir
Nilüfer ilçesinde satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip mahalle Altınşehir oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Altınşehir satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.18 artış gösterdi. Altınşehir Mahallesi’nde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 899 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 21 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Altınşehir’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, 217 bin 394 TL ile 362 bin 300 TL arasında değişiyor.

Nilüfer satılık daire ilanlarını yakından incelemek istiyorsanız, tüm Nilüfer satılık daireler için tıklayın!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X