Nuri Koç: Altın asla kaybettirmez

09 Ağustos 2021 16:40
Altın yatırımı yapmak isteyenler için tavsiyelerde bulunan Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç, “Altını yatırım aracı olarak kullanacaklara gram, tam altın ve işçiliği düşük bilezik almalarını tavsiye ediyoruz. Altın asla kaybettirmez” dedi

2021 yılının ikinci yarısıyla beraber gidişatı en çok merak edilen konular arasında yer alan altın fiyatları, özellikle ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrası sert düştü. Haftaya, gram alış fiyatı 482 lira, satış fiyatı ise 493 lira olarak başlayan altının geldiği noktayı değerlendiren Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç, “Dün gece altında başlayan düşüş sabah saatlerinde azaldı. 500 lira bandına dayanan altın gramının 600 lirayı görmesi sürpriz olmaz” dedi.

“EYLÜL AYINI GÖRMEMİZ GEREKİYOR”

Koç açıklamalarının devamında ise, “ONS fiyatlarındaki düşüş altına yansıdı. Dolarda bir değişim olmadığı için bizi etkileyen bir piyasa hareketi gerçekleşmedi. Bu ayı geçip Eylül ayını görmemiz gerekiyor. Altının seyrini bir türlü kestiremiyoruz. Düğün mevsimi olduğu için gram ve çeyrek gibi altınların satışları yüksek. Altını yatırım aracı olarak kullanacaklara ise gram, tam altın ve işçiliği düşük bilezik almalarını tavsiye ediyoruz. Altın asla kaybettirmez” ifadelerini kullandı.


Sefa GARDİYANOĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X