Op. Dr. Arzu Özyer Bektaş kendi muayenehanesini açt

15 Eylül 2019 14:24
Kentimizin tanınmış hekimlerinden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Arzu Özyer Bektaş, kendi muayenehanesinin açılışını gerçekleştirdi. Op. Dr. Bektaş, “Bu yeni yola ise ‘Cerrah Annenin Yıldızlarına’ daha çok zaman ayırmak ve mesleğimi daha iyi şartlarda yaparak çocuklarımıza daha iyi hizmet vermek adına çıktım’’ dedi

Kentimizin tanınmış hekimlerinden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Arzu Özyer Bektaş, kendi muayenehanesinin açılışını törenle gerçekleştirdi. İzmit Yenişehir Mahallesi, (Eski KOSGEB binası) Demokrasi Caddesi No: 65 Kat: 2 Daire: 6’daki muayenehanenin açılışına katılım oldukça yüksek oldu. Op. Dr. Arzu Özyer Bektaş’ı bu mutlu gününde Kocaeli Barosu eski Başkanı Sertif Gökçe ve eşi, İl Kültür ve Turizm eski Müdürü Adnan Zamburgan ve eşi, İzmit eski Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu, Kocaeli eski Başsavcısı Mehmet Ali Kurt’un eşi Birsen Kurt, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülşen Ekingen Yıldız, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlivan, Körfez Marmara Hastanesi Başhekimi Ufuk Şenel, Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekler Federasyon Başkanı Mikail Koyuncu, Derince Artvinliler Derneği başkanı Binali Budağ, Kocaeli Anneleri Dernek başkanı Hande Kaya ve arkadaşları, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öretim Görevlisi Barış Özyer, Annesi Gülten Özyer, Babası Yücel Özyer, kardeşi Sevinç Özyer, Kayın pederi Ahmet Bektaş, Kuzeni Aysel Toy, eşi Beyin Cerrahı Yusuf Bektaş, dünya tatlısı kızı Berrak Öykü Bektaş ve arkadaşları yalnız bırakmadı. Açılış öncesi müzik eşliğinde bir kokteyl düzenlendi. Açılış kurdelesi kesildikten sonra katılımcılar hep birlikte yeni muayenehaneyi gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

DAHA İYİ HİZMET İÇİN

Neden muayenehane açtığını anlatan Dr. Arzu Özyer Bektaş şunları söyledi: “Bu yeni yola ise “Cerrah Annenin Yıldızlarına” daha çok zaman ayırmak ve mesleğimi daha iyi şartlarda yaparak çocuklarımıza daha iyi hizmet vermek adına çıktım. Çocuk cerrahisinde, çocuklarımızın sağlıklarına kavuşmasını görmek, sünnet çocuklarına ise hayatlarının ilk önemli deneyimini kusursuz biçimde yaşatmak ve "anne şefkati ile" yanlarında olmak için varım. 0-18 yaş dönemindeki cerrahi hastalıkların tanı ve tedavisi hizmetinde tüm çocuklarımızın yanındayım. Ülkemizde ve birçok toplumda sünnet dini gerekçeler ön planda tutularak yapılmaktadır. Ülkemizde her yl binlerce erkek çocuğu sünnet olmaktadır. Ancak yapılan araştırmalar sağlıklı ve doğru sünnet uygulamalarının oranının sağlıksız ve bilinçsiz ellerde yapılan sünnet oranlarının altında kaldığını göstermektedir.

SON DERECE ÖNEMLİ

Sağlık açısından son derece önemli bir işlem olan sünnetin komplikasyon risklerinin en az düzeye indirilmesi gerekir. Bu nedenle sünnetin; deneyimli ellerde, uygun koşullarda, uygun yöntemlerle yapılması gerekmektedir. Her yıl yüzlerce çocuk sünnetten dolayı hayatını kaybedebilmekte ya da penislerinde kalıcı hasarlar oluşabilmektedir. Hem "anne" hem de "cerrah" olarak bu duruma kayıtsız kalmamak adına sosyal medyada "cerrahahheninyıldızları" ismi ile bilgilendirme, aileleri bilinçlendirme çalışmaları da yapmaktayım.

BİLİNÇLİ SÜNNET

Ebeveynlerin çoğu hatalı sünneti anlamaz, çünkü peniste dışarıdan gözle görülmeyen hasarlar kalabilmektedir. Bu sebeple aileler sünnet yapan kişi tarafından nasıl yönlendirilirlerse ona inanabilirler. Böyle durumlarda sünnet sonrası ciddi bir sorun olup olmadığı şüphesini yaşamaktansa çocuğunun sünnetinin uzman bir doktor tarafından yapılmasını sağlamak en doğru yaklaşımdır. Bütün bu kabul görmüş genel değerlendirmeler ışığında biz çocuk cerrahlarının "Bilinçli Sünnet" konsunda toplumu yönlendirmek adına yapabilecekleri sınırlı kalmaktadır. Bu yüzden işimin getirdiği sorumluluğun farkında olarak çalışmakta ve toplumsal etkileşim için ekstra çaba göstermekteyim.

ÇOCUK BİR BİREYDİR

Sadece sünnet konusunda değil çocuk cerrahisinin kapsadığı bir çok dalda aynı etkileşimi göstermekteyim. Ulaşabildiğim herkese üstüne basa basa söylediğim gibi; çocuk yetişkinin minyatürü hali değildir. O bir bireydir. Tüm cerrahi müdahelelerde yapılacak işlemler uygun bir şekilde anlatılmalı ve çocuğun psikolojisine önem verilmelidir".

OP. DR. ARZU ÖZYER BEKTAŞ KİMDİR?

12 Eylül 1971 yılında Ankara'da doğdu. Aslen Artvin Şavşatlı. 1995 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 2006 yılında uzmanlığını Kocaeli Üniversitesi Çocuk Cerrahisi'nden aldı. Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi'nde 9 yıl görev yaptıktan sonra Çocuk Cerrahisi alanında 13 yıllık uzmanlığımı kendi mueyenehanesine taşıdı.

Uzmanlık Alanları;

Sünnet (Yenidoğan ve çocukluk dönemlerinde)

Yeni doğanın doğumsal hastalıkları

Apandisit

İnguinal herni (Kasık fıtığı)

Hidrosel

Kord kist

İnmemiş testis (Yumurtaların yerinde olmaması)

Testis torsiyonu (Testisin dönmesi)

Umblikal herni (Göbek fıtığı)

Dilbağı

İnvaginasyon (Bağırsak düğümlenmesi)

Anal Fissür (Anüste çatlak)

Kabızlık

Labial Füzyon (Genital bölge yapışıklıkları)

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X